1 Σεπ 2011

Η ιστορία με τον πατέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν σπούδασε στις Η.Π.Α., δεν ανήκει στην συμμαχία των πρόθυμων, δεν είναι οπαδός της παγκοσμιοποίησης ή της pax americana ή pax judaica (όπως θέλετε), για αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο αήθων επιθέσεων (όπως αυτή της Αμερικανικής πρεσβείας http://taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_4916.html που υιοθετεί τις γελοιότητες περί "Τούρκογλου" - κάποιοι έγραφαν "Τουρκότσογλου", βρείτε τα επιτέλους οι συκοφάντες του εντός του ΠΑΣΟΚ).
Μετά από αυτό, κάποιοι επανέφεραν την υπόθεση του πατέρα του, πασίγνωστου και αγαπητού στη Θεσσαλονίκη δικηγόρου κατά τις δεκαετίες '60, '70 και ΄80. Το τεράστιο αρχείο του taxalia, διαθέτει φυσικά και αυτά τα ντοκουμέντα. Δείτε τα:


Τον Μάιο του 1986, ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ, ο Ν.Ντάμαρης, κατηγόρησε τον δικηγόρο Βασίλειο Βενιζέλο, ότι του ζήτησε 500.000 δρχ. για να τακτοποιήσει ευνοϊκά μια υπόθεση κληρονομιάς του Ν.Ντάμαρη. Πρωτοδίκως, ο Βασ.Βενιζέλος αθωώθηκε, αλλά καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αυτό που καταδίκασε και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη!), σε 8 μήνες φυλάκιση με εξαγορά. Στη συνέχεια ο Βασ.Βενιζέλος "κυνήγησε" την υπόθεση, εγκάλεσε τους μάρτυρες της υπόθεσης και δύο από αυτούς καταδικάστηκαν για ψευδορκία. "Συμπτωματικώς, ο ένας υπηρέτησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ο άλλος επελέγη από αυτήν ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου", είπε ο Ε.Βενιζέλος.



Το γιατί ανατράπηκε η αρχική απόφαση το εξήγησε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος, απαντώντας στην εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (που έκλεισε) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέφυγε στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμισή του.

Έγραφε, στις 15 Νοεμβρίου 2009, ο Ε.Βενιζέλος προς το VETO:

Η εφημερίδα VETO, συμφερόντων του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μετά την άμεση απάντησή μου στο ακραία συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, συνεχίζει στο σημερινό φύλλο την επίθεση εναντίον μου, πάλι δια του ογδοντάχρονου πατέρα μου, τον οποίο τώρα εγκαλεί πως έχει “παρελθόν που δεν αρμόζει σε πατέρα υπουργού”! Μόνον που εγώ έχω σταθερά τον ίδιο πατέρα και είμαι βουλευτής και υπουργός από το 1993 τιθέμενος διαρκώς στην κρίση του ελληνικού λαού.

Αυτή η βάναυσα φασιστική αντίληψη έχει δυστυχώς εγκατασταθεί στον δημόσιο βίο με εκφραστές της μερικά πρόσωπα που έγιναν πάμπλουτα και πανίσχυρα εμπορευόμενα θράσος και ανεξέλεγκτο κιτρινισμό. Αυτό το ζήτημα δεν με αφορά προσωπικά. Αφορά την δημοκρατική Πολιτεία και την ποιότητα του δημόσιου βίου θεσμικά και στο πλαίσιο αυτό προσωπικά θα κάνω όλα όσα πρέπει:

Το VETO του κ. Τριανταφυλλόπουλου “αποκαλύπτει” λοιπόν σήμερα μία υπόθεση του 1986, για την οποία τοποθετήθηκα αναλυτικά ενώπιον της Βoυλής το 1993 ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισα τότε ότι μια αθωωτική για τον πατέρα μου απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία, ανατράπηκε προκειμένου να πληγώ πολιτικά εγώ αρχικά ως νομικός παραστάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια ως κυβερνητικός εκπρόσωπός του μέσα στο κλίμα και τις σκοπιμότητες της εποχής εκείνης. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ονομαστικά δύο από τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου του 1993. Συμπτωματικώς, ο ένας υπηρέτησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ο άλλος επελέγη από αυτήν ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Από το 1993 μέχρι σήμερα, το μόνο νέο στοιχείο είναι η καταδίκη για ψευδορκία δύο μαρτύρων, στις καταθέσεις των οποίων θεμελιώθηκε η απόφαση του 1993. Ζήτησα τότε συγνώμη από τον πατέρα μου γιατί εξαιτίας της πολιτικής μου δράσης υπέστη μια τέτοια ταλαιπωρία και αυτό δυστυχώς συμβαίνει ξανά τώρα.

taxalia.blogspot.com / 1-9-2011
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη