10 Σεπ 2011

Μπουτάρης: "η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε στρατοκρατούμενη πόλη"

Εξαιρετικά εκνευρισμένος και στεναχωρημένος δήλωσε ότι είναι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για την κατάσταση η οποία επικρατεί...


αυτή τη στιγμή στην πόλη. Μιλώντας στην TV100 ο δήμαρχος δήλωσε: “Είμαι φοβερά εκνευρισμένος και στεναχωρημένος. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα έπρεπε να είναι γιορτή χαράς, η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε στρατοκρατούμενη πόλη, οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι. Θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο να εκδώσουμε ένα ψήφισμα το οποίο θα καταδικάζει όσα έγιναν και θα ζητά να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση” τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
thestival

Για το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, δήλωσε:

Η εκ των υστέρων αποδοκιμασία από το δήμαρχο της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης δεν είναι αρκετή.


Είχα προτείνει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ο δήμαρχος σε διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για να διασφαλίσουμε ότι η πόλη θα μείνει ανοιχτή για τους κατοίκους της.

Δεν το έκανε.

Ο κ.Παπανδρέου επέλεξε να μιλήσει υπό την προστασία χιλιάδων αστυνομικών, κάποιοι διαμαρτυρόμενοι προτίμησαν να καταστρέψουν.

Μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να εκτονώσουμε την κατάσταση, αλλά αφήσαμε την τύχη της πόλης στα χέρια άλλων. Και δεν είχαν κανένα λόγο να τη σεβαστούν. Εκείνοι είχαν τις δικές τους στρατηγικές, εμείς μείναμε θεατές.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλη αυτή την κατάσταση απείχα από την βραδινή τελετή. Το μήνυμα μας όμως συνολικά δεν ήταν ισχυρό και αποτύχαμε να ορίζουμε την πόλη μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη