9 Σεπ 2011

ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ!

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΓΚ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ!
Τέλος στη δωρεάν χρήση δημόσιας γης που γενναιόδωρα και απλόχερα προσφέρθηκε σε πολιτικά κόμματα, πρεσβείες και άλλους οργανισμούς και σε βάρος των φορολογούμενων και...
 δημοτών, δίνει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και κάνει πολύ καλά!
 Με απόφαση της δημοτικής αρχής, ξηλώνονται μια και καλή οι θέσεις στάθμευσης που τους παραχωρούνται δωρεάν και χωρίς κανένα αντάλλαγμα εδώ και δεκαετίες.

«Κάναμε αυτό που λέει ο κοινός νους. Στην πραγματικότητα διαθέτουμε πολύτιμο δημόσιο χώρο σε κόμματα τα οποία είναι φορείς και οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος, έχουν χρήματα δηλαδή. Έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν σ’ ένα γκαράζ τα αυτοκίνητά τους. Θα πρέπει να βάλουν στον προϋπολογισμό τους κι αυτό έξοδο», δηλώνει στο antistrofa.gr o αντιδήμαρχος Αστικών Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Αντρέας Κουράκης. Τη δημόσια γη χρησιμοποιούν χωρίς κανένα επίσης αντάλλαγμα πρεσβείες και προξενεία. Διακρατική συμφωνία υποχρεώνει τους Δήμους να παραχωρούν θέσεις στάθμευσης στις διπλωματικές αποστολές.

Όμως, πολλές πρεσβείες στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και αυτές που δεν έχουν ... πρέσβεις (αλλά προξένους ή επιτίμους) είχαν στη διάθεσή τους δύο και τρεις θέσεις στάθμευσης! Με την νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα τους παραχωρείται πλέον μόνο μία, δηλαδή για κάθε πρέσβη ή πρόξενο, επίτιμο ή...κανονικό. Όπως αποκάλυψε στο antistrofa.gr o κ Κουράκης «Υπήρχαν σημαντικές πιέσεις και...παρεμβάσεις για την κατηγορία αυτή ακόμη και μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών. Εφόσον, λοιπόν υπάρχει η υποχρέωση (οι διακρατικές συμφωνίες) θα παραχωρούμε μια θέση στάθμευσης, αλλά μόνο μία για κάθε πρεσβεία, όπως ορίζει και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Πως θα δίνονται οι θέσεις

Ανάλογα με το πώς είναι διαμορφωμένο το πεζοδρόμιο, η απόφαση ορίζει ότι ο αριθμός των θέσεων που παραχωρούνται κατ’ εξαίρεση σε τράπεζες, υπηρεσίες, πρεσβείες κτλ δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% εκείνων των θέσεων που είναι διαθέσιμες σε εκείνο το τμήμα του πολεοδομικού τετραγώνου, ώστε να παραμένουν θέσεις να παρκάρουν και οι κάτοικοι. Ο ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης της πινακίδας και είναι υποχρεωμένος πάνω στην πινακίδα να αναγράφει αριθμός της πινακίδας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί. Οι θέσεις που είχαν δοθεί είναι συνολικά 770. Από αυτές θα καταργηθούν οι 200. Δεν θα παραχωρείται πλέον η «χρήση δωρεάν δημόσιας γης» σε πολιτικά κόμματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, παρά μόνο απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Οι θέσεις παρκινγκ ήταν επί χρόνια, αντικείμενο ρουσφετιού όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά για όλες τις κατηγορίες... ενδιαφερομένων».

ΥΓ: Οι θέσεις όπως είναι τώρα κατανεμημένες: -50 θέσεις διπλωματικών αποστολών -41 θέσεις εφημερίδες,περιοδικά, ραδιόφωνα τηλεοράσεις -106 θέσεις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και ΔΕΚΟ -34 θέσεις νοσοκομεία, ιατρεία -21 θέσεις ιεροί ναοί - 337 θέσεις για ΑΜΕΑ -8 θέσεις για Σχολεία και -14 για τα πολιτικά κόμματα ΥΓ: Θα επανεξετασθούν οι θέσεις ΑΜΕΑ, ενώ για τους περιπτεράδες που καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω μια θέση παρκινγκ θα επιβληθούν κυρώσεις.

 Μαρία Βλάχου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη