3 Σεπ 2011

Όταν το Wikileaks «γίνεται» γκρίζο, ή και μαύρο

Άρθρο του blog politis-gr
Έχω διατυπώσει και παλαιότερα την άποψη ότι παγκοσμίως το Wikileaks, εκουσίως ή ακουσίως, χρησιμοποιείται ως ένας σύγχρονος Δούρειος ίππος μυστικών υπηρεσιών και συμφερόντων...
( Μεγάλων και μικρών ). Όλες οι αποκαλύψεις είναι για το «φέουδο»!


Όμως μέσα στα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα που διαθέτει το Wikilwaks από τις Αμερικανικές Πρεσβείες ,μόνο ένας μικρός αριθμός εγγράφων είναι αυτός που κρύβει «μυστικά» και αποκαλύψεις και χρησιμοποιείται ένθεν και ένθεν σε αυτό τον πρωτοφανή κυβερνοπόλεμο.

Ο μεγάλος αριθμός των εγγράφων είναι χαρακτηρισμένος ως «ασήμαντος» που έχει την μορφή αναφορών προς την Ουάσιγκτον για θέματα κοινά, που περιλαμβάνονται στα καθήκοντα όλων των Πρεσβειών και όλων των χωρών.

Όσοι είναι γνώστες της διπλωματίας γνωρίζουν π.χ ότι οι Πρεσβείες αποστέλλουν αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών τους σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις των κρατών στα οποία βρίσκονται. Αυτές οι αναφορές μπορεί να προέρχονται είτε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο , είτε από διάφορες συνομιλίες των διπλωματών με πολιτικά πρόσωπα.

Οι σκοπιμότητες, λοιπόν, χρησιμοποίησης αυτών των αναφορών στη χώρα μας από διαφόρους(μέσω της «τιτλοποιημένης» Μόνο) δημοσιοποίησης τους, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ολοφάνερη και προκλητική.

Π.χ. Στα πρόσφατα έγγραφα του Wikileaks που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας,διαβάζω σχετικό έγγραφο όπου τρεις βουλευτές της ΝΔ , οι κκ. Χρ. Σταϊκούρας, Απ.Τζιτζικώστας και η κα Έλσα Παπαδημητρίου φέρονται να συνομιλούν (σ.σ σε δημόσιο χώρο) με Αμερικανούς διπλωμάτες....
 
η συνέχεια στο http://www.politis-gr.com/?p=21226
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη