19 Οκτ 2011

Ανταπόκριση από Αθήνα [19.10.2011 -12:45]

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν από τώρα στην πλατεία Συντάγματος.              
Καταστήματα πάσης φύσεως και περίπτερα κλειστά ακόμη και εκτός κέντρου.               
Η Βουλή απόρθητο φρούριο από το υπουργείο Τρομοκρατίας του Πολίτη, για να μπορούν τα λαμόγια να ψηφίσουν τον θάνατό μας. Οι κεντρικές αρτηρίες και οι μεγάλοι κάθετοι δρόμοι γεμάτοι...
 από κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.              
Στο μετρό ακούγεται ανά 30΄ ανακοίνωση κατά την οποία «κατ’ εντολήν της Αστυνομίας είναι κλειστοί οι σταθμοί Ομονοίας και Συντάγματος». Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση επιβλήθηκε για να τρομοκρατεί όσους χρησιμοποιούν το μετρό για να πάνε στο Σύνταγμα.              
Προ ολίγου άκουσα στον Real FM τον αρχιλαμογιοδοσίλογο Πρωτόπαππα να λέει στη Μακρή: «Ο κατάλογος των 3.800 μεγαλοφειλετών είναι στη διάθεση των βουλευτών και μπορείτε από αυτούς να πάρετε πληροφορίες». Όταν η πρασινοσκουφίτσα του αντείπε ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι ο κατάλογος έπρεπε να δοθεί σε όλους του πολίτες, ο μέγιστος Πρωτόππαπας είπε: «Γνωρίζετε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.»              
Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Να σε στείλουν κατ’ ευθείαν στα βουλευτικά γραφεία. Το πελατειακό σύστημα ζει και βασιλεύει. Θέλω π.χ. να πληροφορηθώ αν ο γείτονάς μου κ. Σκορδοπούτσογλου βρίσκεται στον κατάλογο;  Σπεύδω στο γραφείο του βουλευτού Ταπιανίδη, υποβάλλω τα σέβη μου και παίρνω την πληροφορία.                    
Όσο για την ευθύνη του Βενιζέλου απέναντι στην ΑΠΔΠΧ, ξέχασε ο κ. Πρωτόππαπας ότι από βήματος Βουλής είχε δηλώσει ο Μπένυ ότι θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο ανεξαρτήτως του τι θα πει η Αρχή. Κατήργησε, δηλαδή, την «Ανεξάρτητη» Αρχή, αλλ’ εξακολουθεί να φέρει ευθύνη απέναντί της . Τόση κουραδομαγκιά!                    

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη