6 Οκτ 2011

Η Άννα Ευθυμίου για τις απολύσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχα επισημάνει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την επίσημη λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται στους πράσινους Δήμους, δηλαδή στους εύρωστους Δήμους. Επειδή ...
αυτό το επίσημο στατιστικό στοιχείο δίνει ακόμα ένα «πάτημα» στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρότεινα να λάβουμε ομόφωνη απόφαση και να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε απόλυση και σε οποιαδήποτε εφεδρεία που ισοδυναμεί, όπως την εννοεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απόλυση. Φυσικά, δεν πήρα καμία απάντηση.

Βέβαια, άκουσα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Δήμαρχο να ισχυρίζεται ότι δεν εξαρτάται από αυτόν η εφαρμογή των απολύσεων και της εφεδρείας. Τώρα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει τη θέση του και ισχυρίζεται ότι με βάση το υπό σύσταση οργανόγραμμα θα αποφασιστεί ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει στο Δήμο. Την κατάρτιση του οργανογράμματος θα αναλάβει «κάποιος» ιδιώτης. Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα ότι μία ιδιωτική εταιρεία τεχνοκρατικά και επί πληρωμή, όπου σημειωτέον εργοδότης της θα είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εν τοις πράγμασι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα αποφασίσει για ποιες οικογένειες θα στείλει στο πεζοδρόμιο και στην εξαθλίωση;

Επίσης, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την κατάρτιση και εφαρμογή αυτού του οργανογράμματος από κάθε παρέμβαση από την κρατική εξουσία. Μα αυτό είναι εύλογο, αφού ως εργοδότης της εταιρείας που θα το καταρτίσει ουσιαστικά υποκαθιστά το ρόλο της κεντρικής εξουσίας και συντασσόμενος εμμέσως με τη βούλησή της.

Αυτό που προέχει είναι να λάβουμε μία ομόφωνη απόφαση ενάντια σε οποιαδήποτε απόλυση και στο καθεστώς εφεδρείας που ισοδυναμεί με απόλυση. Το κέρδος από αυτήν την πράξη θα είναι εξαιρετικά δυσανάλογο με το κόστος που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου και κατ’ επέκταση και η αγορά της πόλης μας, αφού η ύφεση θα επιδεινωθεί δραματικά.

6.10.2011 Άννα Ευθυμίου


"Εσείς με το σάντουιτς, βγείτε έξω"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη