28 Οκτ 2011

Αιδώς Αργείοι !

Άποψη αναγνώστριας
Μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και μετά τα συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις κινητοποιήσεις του κόσμου στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα, βγήκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις και στηλίτευσαν τις...
 διαμαρτυρίες των πολιτών, γιατί , λέει, ήταν προσβολή για την επέτειο του «ΟΧΙ» και για τους εορτασμούς! Πολλοί μάλιστα από τους βουλευτές, φόρτωσαν τα επεισόδια στο γνωστό για τις ανορθόδοξες μεθόδους του «ΣΥΡΙΖΑ», που στόχο είχε, λέει, τις παρελάσεις και την κατάργησή τους!


Τι λέτε μωρέ; Ε! λοιπόν, αυτή τη φορά τουλάχιστον, δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάτε καλά;

Δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς, δεν κατέβηκα στην παρέλαση! Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ και συνήθως υπομένω, αγανακτώντας από μέσα μου και παρακαλώντας απλώς να φύγει η αυτή η δικτατορική κυβέρνηση, κάθε νέο μέτρο για τη «σωτηρία» μου. Δεν είμαι αντίθετη στις παρελάσεις και τιμώ κάθε επέτειο, που σηματοδότησε ανά τους αιώνες την εξέλιξη και την ελευθερία της πατρίδας μου!

Αν είχα κατέβει στην παρέλαση ίσως να έβριζα χειρότερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ξεχνώντας τον τίτλο του, αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα και αντί να κινήσει τις εξελίξεις, ως θα όφειλε και αφού δεν βλέπει τέτοια διάθεση από αυτούς που θα έπρεπε να ντρέπονται, παρακολουθεί αμέτοχος και απλώς ενημερώνεται κατά καιρούς από τον «αρχιμάστορα» της οικονομικής καταστροφής των Ελλήνων πολιτών. Δεν είχαν διάθεση οι πολίτες να αμαυρώσουν το θεσμό του Προέδρου, τα είχαν με το συγκεκριμένο Πρόεδρο και την απραξία του.

Και επίσης, ποιος είπε ότι οι πολίτες που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες είχαν διάθεση να αμαυρώσουν τους εορτασμούς; Υπάρχει καλύτερος εορτασμός για το «ΟΧΙ» του ’40, από ένα δεύτερο «ΟΧΙ» το 2011; Ένα ΟΧΙ στη νεοδικτατορία των «σωτήρων»; Ο Έλληνας, τα δύο τελευταία χρόνια έχει υπομείνει πολλά. Πλήρωσε χαράτσια, εισφορές, είδε το εισόδημά του να μειώνεται τόσο, που στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού του, με κίνδυνο να βρεθεί στο δρόμο, μόνο και μόνο για να έχει να θρέψει τα παιδιά του, δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα με κίνδυνο να του το κόψουν, στην χειρότερη περίπτωση δεν έχει τροφή για τα παιδιά του και λιποθυμούν στους διαδρόμους των σχολείων! Είδε πολλά, υπέμεινε περισσότερα και ίσως θα μπορούσε να ανεχτεί κι άλλα!

Αυτό που δεν μπορεί να ανεχτεί είναι μια Κυβέρνηση, που στυλώνει τα πόδια για να μη την κουνήσουν, έναν Πρωθυπουργό, που παρά τις λαϊκές αντιδράσεις μάς έχει «κατσικωθεί» στο σβέρκο, επιμένοντας να μας «σώσει» θέλουμε δεν θέλουμε!!! Έναν Πρωθυπουργό, που παρά το γεγονός ότι εξελέγη με ψευδές πρόγραμμα, με ψευδείς υποσχέσεις και ψευδείς δηλώσεις, του δόθηκε πίστωση χρόνου, κακώς απ΄ότι αποδείχθηκε, αλλά του δόθηκε και είχε το χρόνο να φέρει κι άλλη καταστροφή για τη χώρα του, πέραν της καταστροφής που υπέστη η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, για να μην πάω και πιο πίσω!

Δεν μπορεί ν’ ανεχτεί ο Ελληνικός λαός έναν νέου τύπου δικτατορίσκο, που αρνείται το αυτονόητο! Εκλογές! Κάτι που ζητάει η κοινωνία! Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα μπορέσει να συμμαζέψει τα συντρίμμια, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ικανός πολιτικός σχηματισμός και για να είμαι ειλικρινής πολύ αμφιβάλλω, ξέρω όμως ότι θα έχει ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα!

Και το λαϊκό αίσθημα λέει «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ», μόνο και μόνο για να μη βλέπουμε ηλίθιες φάτσες να επιμένουν να μας «σώσουν» πάνω στις «φανταιζί» υπουργικές πολυθρόνες και πλέοντας στην ασφάλεια των παχυλών μισθών τους, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τον καημένο τον κοσμάκη, που υποφέρει, αλλά δεν γίνεται αλλιώς!!!

Δεν αμαυρώθηκε το κύρος της χώρας μας, όταν τα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα επεισόδια στις παρελάσεις, το κύρος της Ελλάδας αμαυρώνεται κάθε μέρα και όχι μόνο από την «ατολμία» των πολιτικών της εκπροσώπων, τα απλανή «αγελαδίσια» τους μάτια και την άβουλη συναίνεσή τους στις επιταγές των ξένων, των δανειστών;;; μας.

Το κύρος της Ελλάδας αμαυρώνεται, όταν από χώρα που γέννησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μετατρέπεται σε χώρα που ανέχεται τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, μεταμφιεσμένη σε μια ψευδεπίγραφη Δημοκρατία. Το Δημοκρατικό Πολίτευμά μας δεν επιτάσσει παραμονή των Κυβερνήσεων για τέσσερα χρόνια στην εξουσία, τα τέσσερα χρόνια είναι το ανώτατο όριο! Αν μια Κυβέρνηση δεν έχει λαϊκό έρεισμα επιβάλλεται να πάει σε εκλογές πολύ νωρίτερα.

Δεν τραυματίζεται η δημόσια εικόνα της Ελλάδας, κύριοι βουλευτές όλων των παρατάξεων, που σπεύσατε να στηλιτεύσετε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, γιατί κατά τη γνώμη σας δεν ήταν «πολιτικά ορθή» η επιλογή της ώρας των παρελάσεων γι’ αυτές, ίσως μάλιστα να επουλώνεται «κομματάκι», ακριβώς επειδή τα ξένα δίκτυα μετέδωσαν αυτές τις διαμαρτυρίες, αυτή την ώρα. Την ώρα του εορτασμού του «ΟΧΙ»!!

Ελληνίδα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη