19 Οκτ 2011

Ξαφνική/απρογραμμάτιστη συνάντηση κορυφής στην Φρανκφούρτη (με θέμα το Ελληνικό κούρεμα!)


Συνάντηση με συμμετοχή των: Άγκελα Μέρκελ - Νικολά Σαρκοζί - Ζαν Κλοντ Τρισέ - Μάριο Ντράγκι - Χέρμαν Βαν Ρομπόι και της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ. 

Συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, έχει ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη Φρανκφούρτη, παρουσία του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, του νέου προέδρου Μάριο Ντράγκι, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπόι και της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ.

Ο γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν καθυστερήσει οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το αν η ΕΚΤ θα πρέπει να στηρίζει το EFSF.

Για ενημερωτική συνάντηση εν όψει της συνόδου κορυφής της Κυριακής κάνει λόγο ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, Γαλλία και Γερμανία εργάζονται πυρετωδώς για την επίτευξη σύγκλισης στο θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Η Γερμανία μέχρι χθες επέμενε σε ένα κούρεμα γύρω στο 60% ή 70%, ενώ η Γαλλία αντιδρά σθεναρά, φοβούμενη ότι θα χρειαστεί να ενισχύσει με κρατικές εγγυήσεις τις γαλλικές τράπεζες για να αντιμετωπίσουν το «κούρεμα».

http://www.skai.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη