6 Οκτ 2011

Πέθανε ο "γκουρού της πληροφορικής" Steve Jobs

Δείτε το μήνυμα της Apple για τον θάνατό του, αλλά και το e-mail για συλληπητήρια
Έχασε την οκταετή μάχη με τον καρκίνο, στα 56 του χρόνια ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αpple, Steve Jobs.
Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των...
 υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του..
 οικιακού προσωπικού υπολογιστή.


Τα τελευταία χρόνια, εισήγαγε τη φορική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής iPod , το iPhone και το iPad - τα οποία άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που συγχρονιζόμαστε με την ψηφιακή εποχή.

Ο ίδιος τον Ιανουάριο πήρε ιατρική άδεια από την Apple λόγω της νόσου και τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, διότι «δε θα μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στις προσδοκίες της εταιρείας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατός του ήρθε ακριβώς μία ημέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: "Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple".

Ε-mail για σκέψεις, αναμνήσεις και συλληπητήρια : rememberingsteve@apple.com
O Μπαράκ Ομπάμα για τον Steve Jobs

«Ο Steve ήταν ένας από τους πιο πρωτοπόρους Αμερικανούς – τόσο θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και τόσο ταλαντούχος που να μπορεί να το κάνει», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του ιδρυτή της Apple. «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή», τονίζει ο Ομπάμα.
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη