28 Νοε 2011

Δουλειά τέλος από σήμερα για 20.000 δημόσιους υπαλλήλους

Ποιός να τους το έλεγε ότι θα έχαναν τη δουλειά τους χάρη στους Σοσιαλιστές, αν και κάποιοι τους γράφουν πλέον "Σοσια-ληστές".
Εκτός Δημοσίου βρίσκονται από σήμερα, 28 Νοεμβρίου, περίπου 20.000 υπάλληλοι, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας. Η αρχή γίνεται με...
4.000 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά παρέμεναν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων, και άλλους 16.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποκτούν δικαίωμα πλήρους σύνταξης έως το τέλος του 2013. Οι εργαζόμενοι αυτοί υπάγονται στη λεγόμενη προ-συνταξιοδοτική εφεδρεία και θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους μέχρι να βγουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τα Νέα, για ορισμένους από τους 20.000 αυτούς υπαλλήλους έχουν ήδη εκδοθεί οι απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνσή τους και έτσι από σήμερα σταματούν να εργάζονται. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις εργαζομένων που αναμένουν να λάβουν τις σχετικές πράξεις εντός τις ημέρας.

Το επόμενο κύμα προ-συνταξιοδοτικής εφεδρείας, που αφορά περίπου 12.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, εκκρεμεί η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη