9 Νοε 2011

Αυτό το τσίρκο δεν σε δυσαρέστησε Κάρολε;

Την 28.10.2011 τόλμησες Κάρολε να ψελλίσεις δυο-τρία λόγια διχαστικά. Βρήκες το κουράγιο να καταφερθείς κατά του εξαθλιωμένου, πενόμενου, πονεμένου και απελπισμένου λαού, ο οποίος απλώς και μόνο εξεδήλωσε την αγανάκτησή του για τη φιλελεύθερη και προδοτική πολιτική των ανάλγητων σοσιαλιστικών γομαριών που έφεραν στη χώρα την απόλυτη βαρβαρότητα και στοχεύουν με..
 καμάρι να την επαναφέρουν στην εποχή των σπηλαίων. Μίλησες τότε πολύ άστοχα για μία μικρή μειοψηφία διαμαρτυρομένων που αμαύρωσαν την ημέρα της εθνικής εορτής.


Σήμερα είχες μπροστά σου τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας της 04.10.2009 για να σου ανακοινώσουν μετά από 5 ημέρες διαβουλεύσεων τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα όρκιζες αύριο. Άφησες στον προθάλαμο να περιμένει δίκην μπάτλερ έναν αρχηγό κόμματος, τον οποίον είχες καλέσει για να μετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία σου, ενώ εσύ διαβουλευόσουν με τους δύο μεγάλους μονομάχους. Δικαίως προσεβλήθη και απεχώρησε. Εσύ δεν προσεβλήθης από την τροπή αυτή;

Ακολούθως σε ενημέρωσαν οι δύο πλειοψηφούντες αρχηγοί ότι δεν είναι έτοιμοι να σου ανακοινώσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Και συ απλώς ανέβαλες τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία ήδη είχε ματαιωθεί με την αποχώρηση του προσβεβλημένου καλεσμένου σου.

Αχ αυτή η ψήφος Κάρολε. Πόση δύναμη εμπεριέχει! Πόση δύναμη έχει δώσει σε ανθρωπάρια, ώστε να μπορούν αυτά, έστω και την τελευταία στιγμή, να γελοιοποιούν εσένα και στο πρόσωπό σου και εμένα. Γνωρίζεις ότι οι κάμερες των ΜΜΕ όλου του κόσμου είναι εδώ και μία εβδομάδα εστιασμένες σ’ αυτό το κομμάτι γης, του οποίου προεδρεύεις. Από κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον εν πρώτοις, αλλά και ως πολιορκητικός κριός μίας ενορχηστρωμένης επίθεσης των τοκογλύφων κατά της Ευρώπης των λαών. Κι’ άφησες τους ολίγιστους Μπεγλίτη, Πρωτόπαππα, Ραγκούση, Βενιζέλο, Λοβέρδο και τα άλλα αθύρματα ή χαζογκομενάκια της κυβερνητικής πλειοψηφίας προσβάλουν και εσένα για να περισώσουν το μαγαζάκι που έχουν στήσει σε κάποιο νομό της χώρας και να διασώσουν τα τομάρια τους τα γομάρια.

Προχειρότης, αβελτηρία, αλαζονεία, αυταρχισμός, ιδιοτέλεια ή αυτισμός; Μάλλον όλα μαζί Κάρολε. Και συ θυρωρός να κόβεις εισιτήριο στο φιλοθεάμον κοινό. Θυμήσου τι είχε πει ο Κατσιφάρας: «Αν δεν υπήρχε ο Αντρέας, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Σωστή και γνήσια κουβέντα του πεζοδρομίου Κάρολε. Την έχεις επαληθεύσει και συ πλήρως. Αλλά να φτάσεις στο σημείο να γίνεις εσύ ο ίδιος θυρωρός τού γιου του Αντρέα από απλός δανειστής του Αντρέα! Δεν είναι κομμάτι βαρύ; Δεν είναι ξεπεσμός;

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη