7 Νοε 2011

"Λίγος" ο Σαμαράς, δεν μπορεί να κάνει πολιτικούς ελιγμούς

Στη δημοκρατία η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέχγει. Συνεπώς, τις ευθύνες φέρει η κυβέρνηση. Σε αυτήν πέφτουν οι προβολείς. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Όλοι κοιτούν τον Σαμαρά, που δεν πήρε καμιά απόφαση, δεν κυβερνά και διαφωνεί στο εφαρμοζόμενο μίγμα πολιτικής. Έφτασαν να τον δουλεύουν όλοι: ο Παπανδρέου κωλυσιεργώντας και οι υπόλοιποι ...
βάζοντάς τον στο κάδρο των αποτυχημένων μέτρων, περνώντας στο λαό την αντίληψη "όλοι ίδιοι είναι".
Και ο ίδιος εμφανίζεται να σέρνεται από τη μύτη στις εξελίξεις.
Και συζητά σήμερα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργούς Made in IMF, δηλαδή Διαμαντούρους, Ρουμελιώτηδες Παπαδήμους κ.λ.π.
Κι όμως! Έχει τον άσο στο μανίκι και δεν λέει να τον τραβήξει: Να προτείνει δηλαδή τον Γιώργο Καρατζαφέρη για Πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης, για να τελειώνει με αυτόν τον σαλτιμπάγκο, αλλά και με τους άλλους. Έχεις κανέναν λόγο Αντωνη να μην το κάνεις;

Περισσότερο πολιτικό βάρος από τους Παπαδήμους έχει, διετέλεσε επί δεκαετίες βουλευτής, Υπουργός, αρχηγός κόμματος, δημοσιογράφος, καναλάρχης, κλπ, είναι ό,τι πρέπει.
Κι αν σου πεί "Όχι" το ΠΑΣΟΚ, τους πετάς το μπαλάκι της αποτυχίας.
Αν σου πεί ΟΧΙ ο ίδιος, τον τελειώνεις μια και καλή και του κόβεις τη φόρα για εξυπνάδες.

Να τος, να τος, ο Πρωθυπουργός
Έτσι είναι η πολιτική σε δύσκολους καιρούς. Θέλει ρίσκο και ανατροπές. Όχι φλώρικους συμβιβασμούς που σε εκθέτουν στα μάτια των ανθρώπων που περιμένουν λύτρωση από σένα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη