28 Νοε 2011

Αύριο οι εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει την εγκύκλιο για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης- δικαίωσε... 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε πως η εγκύκλιος θα είναι έτοιμη έως την Τρίτη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε ότι το τέλος για τα ακίνητα θα υπάρχει και του χρόνου, ίσως όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σχετικά με την εγκύκλιο, σημείωσε πως καθυστερεί, προκειμένου να είναι πλήρης. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι θα είναι έτοιμη σήμερα, Δευτέρα ή αύριο.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πλασκοβίτης επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών.

Πηγή: In.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη