29 Νοε 2011

Γιατί, αμφιβάλλει κανείς ότι Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία;

Αφήστε, το ΄χουμε δεί πολλές φορές το έργο. Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Υγείας καταφεύγουν στο εξωτερικό για μια απλή εγχείριση προστάτη. Στα λόγια φυσικά "δημιουργούν" και "στηρίζουν ένα αξιόπιστο Εθνικό σύστημα υγείας" κι άλλες παπαρδέλες.
Στα λόγια καλούν τους υπηκόους να εμπιστευθούν τη χώρα και τις δυνάμεις της.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα λεφτάκια τους. Καλούν τους υπηκόους να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία και ...
το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κ.λ.π,κ.λ.π., αλλά ποιός αμφιβάλλει ότι όσοι έχουν φράγκα τα έχουν βγάλει έξω;
Κι όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να αποφύγουν το "πόθεν έσχες". Για αυτό και στις δηλώσεις τους εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 50.000 και 100.000 ευρώ, όταν στον προεκλογικό τους αγώνα, ξοδεύουν εκατομμύρια (κάποιοι, όχι όλοι).
Εδώ, έβγαλε λεφτά στην Ελβετία, ο κουρέας της γειτονιάς, δεν τα ΄βγαλαν τα "τζάκια πολιτικοί";
Σιγά να μην τους εμπόδισε ο πατριωτισμός !

Δήλωση κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με συμφωνία με Ελβετία 
 Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011 Με αφορμή σχετικά δημοσιογραφικά σχόλια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 Ένα από τα πιο προσφιλή θέματα των συζητήσεων σχετικά με το μέγεθος της ελληνικής φοροδιαφυγής και παραοικονομίας είναι, δεκαετίες τώρα, οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία. Είναι παράδοξο το θέμα αυτό να επανέρχεται τώρα, με την μορφή αποριών ή σχολίων, όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογράψει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για το θέμα αυτό το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συνεννοηθεί και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διατηρεί μια σειρά από επιφυλάξεις για τέτοιου είδους συμβάσεις, εξηγώντας ότι αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για τα ελληνικά δεδομένα. Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνδυασμό με την νομοθετημένη και ισχύουσα άρση του τραπεζικού απορρήτου, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποιος εξήγαγε και τι ποσά στο εξωτερικό, διαμορφώνει την βάση για μια πιο αποτελεσματική και εστιασμένη επίθεση κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με την έντονη ενεργοποίηση των ποινικών φορολογικών διατάξεων, που είμαι βέβαιος ότι έχει προσέξει η ελληνική κοινή γνώμη και η οποία ελπίζω να λειτουργήσει προτρεπτικά. Στο πλαίσιο των πληροφοριών που συλλέγει και επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, πάντα σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης «Πόθεν Έσχες». Εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία, αυτά θα διαβιβαστούν, για μεν τα πολιτικά πρόσωπα στην Βουλή, για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που υπόκεινται σε δήλωση «Πόθεν Έσχες» και δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, δια των οποίων ασκείται μεγάλη επιρροή στην δημόσια ζωή, στην αρμόδια Αρχή. Παραβιάζει συνεπώς ανοιχτές θύρες όποιος, ίσως από συνήθεια, ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη