1 Δεκ 2011

«Δραματική αύξηση των ποσοστών του AIDS στην Ελλάδα»

Aκόμη ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα το οποίο διαβάσατε πρώτοι στο taxalia, στη Βουλή
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS βρίσκει τη χώρα μας, σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2011, με ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία, καθώς καταγράφεται δραματική αύξηση των νέων περιστατικών, ενώ την ίδια στιγμή η μονάδα ειδικών λοιμώξεων της Θεσσαλονίκης δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στον..
μεγάλο αριθμό των περιστατικών που εξυπηρετεί.
 Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Δραματική αύξηση των ποσοστών του AIDS στην Ελλάδα». 
 ΕΡΩΤΗΣΗ 
 Προς τον Υπουργό: - Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
 «Δραματική αύξηση των ποσοστών του AIDS στην Ελλάδα» 
 Συγκλονιστικά και ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στο AIDS στη χώρα μας, καθώς καταγράφεται τόσο αύξηση των οροθετικών όσο και διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά των νέων περιστατικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΟ) κατά την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011 τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι 11.430, εκ των οποίων 803 αφορούν νέα περιστατικά. Παράλληλα, τα στοιχεία που διαθέτει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS καταγράφουν τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS από τοξικομανείς. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η διαφοροποίηση αυτή στα χαρακτηριστικά των νέων περιστατικών που αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. 
Το ποσοστό της αύξησης των κρουσμάτων αυτών αγγίζει το 1250%, με την καταγραφή 190 περιστατικών εκ των οποίων το ένα τέταρτο αφορά νέες γυναίκες κάτω των 25 ετών. 
 Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους οροθετικούς, καθώς η μονάδα ειδικών λοιμώξεων της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε με προγραμματισμό να εξυπηρετεί 40 άτομα, ωστόσο σήμερα καλείται να εξυπηρετήσει περισσότερα από 1.000 άτομα. 

 Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: 

 - Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα η μονάδα ειδικών λοιμώξεων της Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο αριθμό των οροθετικών που εξυπηρετεί; 

 - Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της δραματικής αύξησης του ποσοστού των νέων μολύνσεων τοξικομανών από τον ιό του AIDS; 

 - Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο πρόγραμμα συστηματικής και συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των νέων (μαθητών-φοιτητών) για το AIDS, καθώς τα ποσοστά των νέων περιστατικών συνεχώς αυξάνονται στη χώρα μας;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη