5 Δεκ 2011

Τι δεν είναι η απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης

-Η απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης που θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, δεν έχει σχέση με το όνομα. Δεν μπορεί το Δ.Δ. να επιβάλλει σε κανέναν την αναγνώριση της FYROM ως "Μακεδονία"
-Το Δ.Δ. δεν έχει δικαιοδοσία επί του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του, σχετικά με την εισδοχή νέων μελών
-Το Δ.Δ. δεν μπορεί να υπαγορεύσει την εθνική μας πολιτική γύρω ..
από το όνομα.
-Το Δ.Δ. δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. και του ειδικού διαμεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς.

Απλώς, σε περίπτωση καταδίκης της Ελλάδας, η χώρα μας δεν θα μπορεί να επικαλείται την ενδιάμεση συμφωνία, για να παρεμποδίσει την είσοδο της FYROM σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μπορεί όμως να επικαλεστεί χίλιους άλλους λόγους. Οι ελληνικές θέσεις αποδυναμώνονται, αλλά δεν αφαιρείται το δικαίωμα του "βέτο". Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα, πρότεινε την είσοδο του ...Ιράν στο ΝΑΤΟ, θα ασκούσαν βέτο, π.χ. οι Η.Π.Α. Το ότι δεν δεσμεύονται από κάποια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν, δεν τους αφαιρεί το δικαίωμα του βέτο.
Βεβαίως, ενδεχόμενη καταδίκη της Ελλάδας, θα εντείνει κι άλλο τον παρανοϊκό αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά όπως είπαμε χιλιάδες φορές, ο ουσιαστικός ρυθμιστής των εξελίξεων είναι οι ΗΠΑ. Αν ο Ομπάμα, τους αποκαλέσει μία φορά "Φάιρομ", θα ...συμμορφωθούν.
Αν η Αμερική και η Ε.Ε. επιμένουν να τους θέλουν στις αγκάλες τους, μοιραίο είναι κάποτε να "συνθηκολογήσει" η Ελλάδα ή να αποχωρήσει αυτή από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από τη θέληση των συμμάχων μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη