12 Δεκ 2011

Και νέα φορολογική επιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση – Μονιμοποιείται το χαράτσι

Επιπλέον οικονομικά μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ φέρεται να ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, με σκοπό να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% έως το τέλος του 2014. Η καινούρια φορολογική επίθεση, προβλέπεται στην πέμπτη αναθεώρηση του μνημονίου και αφορά μια λίστα από φοροαπαλλαγές. Τα μέτρα αυτά, ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι και τα τελευταία, ..
σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους που τίθενται από την τρόικα.
Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι και η… «μονιμοποίηση» του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με στόχο να εισπραχθούν 1,667 δισ. ευρώ φέτος και να υπάρχουν αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια. Επίσης, προβλέπεται να εξαλειφθούν όλες οι φορολογικές εξαιρέσεις και τα ειδικά καθεστώτα φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ. 
 Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται επίσης οι φοροαπαλλαγές και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, όπως η κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων για τους φορολογούμενους που διαμένουν μόνιμα σε μικρά ελληνικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, αλλά και η κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις. 
 Επίσης σχεδιάζονται περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων. Αναμένεται ακόμη να ενοποιηθούν οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, καθώς και να εφαρμοστεί καθολικά το «πόθεν έσχες», με ενιαία μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου. 
Τέλος, προβλέπεται η απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ και αναθεώρηση του συστήματος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

eklogika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη