16 Δεκ 2011

Ο Θ.Καράογλου για τον χάρτη της "Μεγάλης Μακεδονίας" στην Οχρίδα


Χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» εμφανίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» στην πόλη της Οχρίδας. Στο σχολείο αυτό φοιτούν μαθητές από όλες τις εθνικές κοινότητες της περιοχής και ο συγκεκριμένος χάρτης βρίσκεται στην αίθουσα των μαθημάτων του σχολείου, ζωγραφισμένος στον λευκό τοίχο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Σλαβικό Υπουργείο Παιδείας, ερωτώμενο για την εμφάνιση του χάρτη αυτού, δεν έχει προβεί σε καμία απάντηση επί του θέματος.
Η ύπαρξη του χάρτη προκαλεί ..
πλήθος ερωτημάτων για τη στάση που τηρεί η συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για την αντιμετώπιση από το αρμόδιο Υπουργείο. Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα και εγείρουν αντιδράσεις. Οι θιασώτες τέτοιων ενεργειών, ξεπερνώντας κάθε όριο το μόνο που κατορθώνουν είναι να ενισχύουν τα πατριωτικά αισθήματα του Ελληνικού λαού και να διατρανώνουν, ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οφείλει άμεσα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να λάβει θέση επί του συγκεκριμένου θέματος και να προβεί σε διάβημα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εμφάνισης χάρτη σε σχολείο της Οχρίδας, που εμφανίζει τη λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία»;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη