Την αναγκαία συναίνεση όλων μελών της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστων, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών...
και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο..
πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με ξεκάθαρο τρόπο, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, τονίζει ότι "το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά", ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. "Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής", υπογραμμίζει.
Εκτιμά ως σημαντικό βήμα τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου "που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει: "Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους". Δυστυχώς, όπως αναφέρει, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση.
Ειδικότερα, επισημαίνει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.
"Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα.
Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχόμενος πρός όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.
Καταλήγοντας απευθύνεται "στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πληγώνει".