26 Δεκ 2011

Parole, Parole, Parole...

Θα έχετε ακούσει αυτό το ωραίο ιταλικό τραγουδάκι. Λόγια λόγια, λόγια … Έχουμε χορτάσει δεκαετίες τώρα. Οι πολιτικοί μας όλο και κάτι έχουν να πουν κάθε μέρα. Αστεἰρευτη λογοδιάρροια. Οι άνθρωποι ζουν για να μιλούν. Κρίνουν, κατακρίνουν, επικροτούν, αμφισβητούν δηλώσεις και προθέσεις των αντιπάλων τους, κυρίως δε επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα, εκείνο της κωλοτούμπας
Ο Τύπος αναπαράγει τις δηλώσεις δεόντως φιλτραρισμένες αναλόγως του αγκυροβολίου, στο οποίο είναι αγκυροβολημένος ο δηλών. Τα ίδια και χειρότερα στα κανάλια της δήθεν ενημέρωσης. Μόνον στα αξιοπρεπή blogs μπορείς να διαβάσεις αναλύσεις και αγωνίες για την κάθε μπαρούφα που..
αμολάει ο κάθε σωτήρας-ολετήρας της χώρας.
Φωνές σοβαρών ανθρώπων πνίγονται. Μόλις που μεταδίδονται από τα «περιθωριακά» ΜΜΕ, όπως αποκαλούν οι νταβατζήδες όσα Μέσα εξακολουθούν να επιμένουν στην ανεξαρτησία και στη σοβαρότητα. 
Πρώτη αφορμή για τις γραμμές αυτές αποτέλεσε η ανάγνωση σε blog της συνέντευξης που έδωσε ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Είπε απλά πράγματα κατανοητά από τον καθένα. Διερμήνευσε αυτά που σκέφτεται η πλειονότητα των Ελλήνων για την οικονομία και για τα εθνικά θέματα. Ο Εμφιετζόγλου, όμως, βλέπετε είναι «κομμένος» από κρατικά έργα. Δεν είναι ο άνθρωπος για τέτοιες δουλειές. Έτσι, δραστηριοποιήθηκε στο εξωτερικό, αλλά η ψυχή του είναι εδώ. Δεν χάνει ευκαιρία να πει τον λόγο του για τα εθνικά θέματα, ιδίως δε για τη Θράκη. Δεν χάνει ευκαιρία να δίνει τον οβολό του για αγαθοεργίες χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να τον προβάλλουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ, τα οποία ο ίδιος σιχαίνεται. 
Και παρεμπιπτόντως, επειδή με χλεύασαν ορισμένοι που υπερασπίσθηκα το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, το οποίο είχε καταχερίσει ο Π. Τραϊανού σε μακροσκελές άρθρο του, σημειώνω ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απεφοίτησε από το Κολλέγιο το έτος 1957. 
Το Κολλέγιο, λοιπόν, δεν παράγει μόνον Αντωνάκηδες και Γιωργάκηδες. Παράγει και Πρόδρομους, όνομα και πράγμα. 
Δεύτερη αφορμή για τις ίδιες γραμμές αποτέλεσε το σημερινό [25.12.2011] δημοσίευμα της εφημερίδος «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για τις περίφημες ΜΚΟ. Γράφει ότι ο Αθ. Τσούρας, Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Διαφάνεια και τους Θεσμούς, διερωτήθηκε ευστόχως «Τί είδους μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι, αφού εισπράττουν χρήματα από την κυβέρνηση;». 
Σωστός ο κ. Τσούρας, αλλά 30 χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι δεν είχε πάρει είδηση για τις χρηματοδοτούμενες από την εκάστοτε κυβέρνηση ΜΚΟ; Τώρα φιλοτιμήθηκε να ασχοληθεί μαζί τους που φαίνεται ότι ενώ αυτός και η παρέα του ξεσκίζουν τον ελληνικό λαό αυτός δικαίως αγανακτεί και βρίσκεται στα όρια της εξέγερσης; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου ή μάλλον έχουν βγάλει κάλους τα δάκτυλά μου να πληκτρολογώ μύδρους κατά των ΜΚΟ, αλλά αυτοί δημοσιεύονται μόνον σε blogs, όπως το φιλόξενο taxalia. 
Οι εφημεριδάδες και καναλάρχες και τα πειθήνια όργανά τους εξακολουθούν να λιβανίζουν τις ΜΚΟ, ενώ έπρεπε να τις έχουν από καιρό εξοβελίσει εις το πυρ το εξώτερον. Διαβάζοντας, λοιπόν, σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ευλόγως διερωτήθηκα: πόσοι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος, πόσοι άχρηστοι γόνοι άχρηστων celebrities που έχουν πλουτίσει μέσω των ΜΚΟ που στήνουν έκαναν χθες ρεβεγιόν σε πολυτελή εστιατόρια με €90/άτομο και γαλλικό κρασί € 140/φιάλη, ενώ μερικά χιλιόμετρα μακρυά στο Φιλοπάππου υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα σπήλαια ελλείψει στέγης; 
Να χαρώ το σοσιαλισμό σου και την αφύπνισή σου Θανάση Τσούρα. 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη