2 Ιαν 2012

Φουλ του "Ρήγα" με τα AIRBUS A340-300 ...Ξεσκεπάζουμε την κομπίνα

Όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ τα AIRBUS A340-300 ξεπουλήθηκαν, ή μάλλον χαρίστηκαν, για 31 εκατ.ευρώ στην εταιρεία Apollo Aviation...

Για να δούμε ποια είναι η Apollo Aviation και ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν..
Λέτε να υπάρχει κανένας γνωστός Έλληνας στην εταιρεία  ;;;


Δείτε τι γράφει η ιστοσελίδα της εταιρείας :


They selected Sciens Capital Management, which also is an investor in Apollo, to seek investors to contribute to the Sciens Aviation Special Opportunities Fund.

Επέλεξαν την  Sciens Capital Management, που είναι επίσης ένας επενδυτής στην Apollo, να ψάξει επενδυτές να συνδράμουν στο " Sciens Aviation Special Opportunities Fund."
Ποιος είναι όμως πίσω απ την Sciens Capital Management ;;
O κ. John P. Rigas, President & Managing Director (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος)
Δείτε ΕΔΩ
Έχει καμιά σχέση ο John P. Rigas της Sciens με την εταιρεία που χαρίσθηκαν τα AIRBUS A340-300;;;
Η Sciens όπως είπαμε πιο πάνω είναι επενδυτής στην Apollo ...και ο κ. John P. Rigas ήταν μάνατζερ της  Apollo 
Ποιος όμως ήταν ο κ. John P. Rigas και γιατ'ι ασχολούμαστε μαζί του..
Έχει απασχολήσει τον Ελλήνικό τύπο και τα σκάνδαλα της PROTON ας πούμε ??
Δείτε πιο κάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας..
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μυστήριο με τρεις offshore εταιρείες και ένα δάνειο που χορήγησε η Proton (Του Τασου Tελλογλου)
  20/11/11   
 Μία άλλη εταιρεία που απασχολεί τους ίδιους ελεγκτές η Cyprus properties and Holdings με έδρα τα νησιά Κεϊμάν, που συνδέεται με την εταιρεία Sciens Special Situations Master Fund, παίρνει δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά του 2011, δάνειο 35 εκατ. ευρώ που εκταμιεύεται μέσα σε μία μέρα. Η ΤτΕ επισημαίνει, ωστόσο, ότι το επίσημο εισηγητικό γίνεται με δύο μήνες καθυστέρηση σε σχέση με την εκταμίευση. Η Sciens, σύμφωνα με τους ελεγκτές, είναι θυγατρική κατά 62% της Sciens Διεθνών Συμμετοχών, δηλαδή μιας άλλης εταιρείας, που συνδέεται με τον Ι. Ρ. Η ΤτΕ σημειώνει ότι ο ακριβής σκοπός της χρηματοδότησης δεν είναι γνωστός.
Αμφισβητούμενες δανειοδοτήσειςΗ πώληση των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καλύπτονταν το δάνειο της Sciens προέρχεται από την εκτίμηση της ίδιας της εταιρείας και οι δανειακές ροές του fund στηρίζονται στη γενική ρευστότητα του ήδη υπερδανεισμένου ομίλου Sciens, όπως σημειώνει η ΤτΕ. Τελικός δικαιούχος της Cyprus (δικαιοδοσία Κέιμαν) είναι το Fund Sciens.
Δείτε τώρα τι γράφει  ΤΟ ΒΗΜΑ 
«Χορός» θυγατρικών
Ενα άλλο κοινό σηµείο όλων αυτών των εξαγορών, όπως προκύπτει από την έρευνα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ότι ως µελέτη βιωσιµότητας της εξαγοράς παρουσιάζεται το αντίστοιχο απόσπασµα από έκθεση της Deutsche Bank. Οπως επανειληµµένως αναφέρουν οι ελεγκτές, η παρουσίαση της Deutsche Bank περιέχει περιορισµένη πληροφόρηση. ∆εν υπάρχουν, δηλαδή, επαρκή στοιχεία για το business plan, τις προβλεπόµενες ταµειακές ροές κτλ., παραβιάζοντας, όπως τονίζεται στο πόρισµα, «τη βασική προϋπόθεση της τράπεζας ότι για την έγκριση ενός δανείου απαιτείται η τεκµηριωµένη δυνατότητα αποπληρωµής του δανείου».
∆άνεια υπερ-εξπρές µε διάτρητες διαδικασίες έχουµε και στην περίπτωση της χρηµατοδότησης του επενδυτικού οµίλου Sciens του επιχειρηµατία κ. Γιάννη Ρήγα, όπου η κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, εµφανίζεται ως συνεργαζόµενη δικηγόρος. Η θυγατρική της Sciens Cyprus Properties & Holdings Ltd ιδρύθηκε τον Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν. Την ίδια ηµέρα, παραµονή Χριστουγέννων, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου και εκταµιεύθηκε αυθηµερόν. Ωστόσο, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές, το επίσηµο εισηγητικό έγινε δύο µήνες µετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2011. Σ’ αυτό, προσθέτουν, αναφέρεται ότι «το δάνειο θα χρησιµοποιηθεί για επενδυτική εξαγορά στον χώρο του real estate, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και η εκταµίευση είχε ήδη πραγµατοποιηθεί».
Υ.Γ
Πάντως τα νησιά Κευμαν, η εταιρεία Apollo (που πήρε τα Airbus) και ο κ. Ρήγας είναι παντού....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη