2 Ιαν 2012

Είπε τίποτε η Ν.Δ. για το σκάνδαλο των προνομιούχων μετοχών;

Είπαν τίποτε οι τομεάρχες οικονομικών της Ν.Δ. για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, με τις απανωτές συμμετοχές του δημοσίου σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, όπου το δημόσιο παίρνει τις κατ΄ευφημισμόν "προνομιούχες" μετοχές, μετοχές δηλαδή που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου; Το δημόσιο βάζει λεφτά και γίνεται συνεταίρος των τραπεζιτών, χωρίς όμως να μπορεί να ψηφίζει! Ο Υπ.Οικ. Bενιζέλος, δεκάδες φορές ανακοίνωσε ότι ..
το δημόσιο θα συμμετέχει μόνο αν παίρνει κοινές μετοχές, αλλά όταν ήρθε η ώρα να βάλει -και το έβαλε βαθιά- το χέρι στην τέπη το δημόσιο και να στηρίξει τις τράπεζες, πήρε προνομιούχες. Χωρίς κανείς να δώσει εξηγήσεις.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έλεγε ο μέγας στοχαστής, προεκλογικά:
"Λεφτά υπάρχουν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, βρέθηκαν στο άψε σβήσε για τις τράπεζες."
Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα που τον έφερε στην εξουσία. Για αυτό τον ψήφισε ο λαός. Για να σταματήσουν να τα δίνουν οι κυβερνήσεις στους 15-20 μεγαλομετόχους τραπεζών. Αλλά όχι μόνο, δεν ανέτρεψαν αυτές τις κακές συνήθειες, αντιθέτως απεδείχθησαν όμηροι των τραπεζών και τώρα τους δίνουν ακόμη περισσότερα.
Γελοίες δικαιολογίες, όπως το πόσο "απαραίτητη είναι η στήριξη των τραπεζών, γιατί αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, θα καταρρεύσει η κοινωνία", δεν πείθουν κανέναν πιά.
Κολεγιές με τους τραπεζίτες κάνουν οι πολιτικοί, με τη βοήθεια των εκδοτών και των καναλαρχών, που επιβιώνουν χάριν των διαφημίσεων των τραπεζών. 
Ο ένας "κρατάει" και "εκβιάζει" τον άλλον, ε βάρος του λαού. Οι δημοσιογράφουν σιωπούν, γιατί ζουν από τα λεφτά των διαφημίσεων των τραπεζών. Μόνο οι τράπεζες διαφημίζονται πια. Λεφτά υπάρχουν.

Να υποθέσουμε ότι αν αναλάβει ο Σαμαράς, θα βάλει και ειδικό φόρο "υπέρ σωτηρίας των τραπεζών";
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη