θα ήθελαν να πουν, «να βγάλουν στη φόρα όλα τα άπλυτα». Αν προσέξει κανείς, «άλλα άπλυτα» βγάζει στη φόρα το ένα ΜΜΕ και άλλα το άλλο. Καμιά φορά κρύβει όσα αναφέρονται σ αυτό, στο ίδιο, αλλά το δημοσιοποιεί κάποιο άλλο ανταγωνιστικό.
Θα καταλήγαμε ότι κάπου η δημοσιογραφία είναι ελεγχόμενη. Και δεν μιλάμε για τα δημόσια ΜΜΕ. Και ότι γι αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σ αυτά.
Μέσα σ αυτήν «οσμή», υπάρχει μια άλλη ενθαρρυντική πλευρά. Ότι δεν κρύβεται τίποτα από τα λεγόμενα μπλογκς. Πολλά τα διαχειρίζονται οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σε άλλα μέσα δεν μπορούν να μιλήσουν. Τα οποία εδώ δεν έχουν εξαρτήσεις αυτού του είδους. Κι έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα σε σχέση με τις εφημερίδες και δεν ξέρουμε με τα κανάλια.
Για παράδειγμα αναφέρουμε ημερήσια ανάγνωση κάποιων -χωρίς ονόματα για να μην ξεχάσουμε κάποια που δεν σκεφτήκαμε:
== Ημερήσιοι επισκέπτες 87.000 ανάγνωση 379.000 σελίδων, ή μικρότερα 20. 358 = 58.516 ή 7.098=18.795 ή 5. 289=10.953 κλπ.
Που όμως όλα μαζί, με παρόμοια σχεδόν ειδησεογραφία, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ελεύθερης ενημέρωσης, κυρίως σε ότι κρύβουν κάποιοι άλλοι./ 1-1-12/