12 Ιαν 2012

Προβλήματα και για τα ζαχαροπλαστεία Χατζή

Τα ζαχαροπλαστεία Χατζής Α.Ε. είναι φημισμένα στη Θεσσαλονίκη κι ακόμη παραπέρα, για τα καταπληκτικά ανατολίτικα γλυκά τους.
Όμως φαίνεται ότι, ούτε αυτά έμειναν ανέγγιχτα από την κρίση, που δημιούργησαν οι άχρηστοι πολιτικοί μας, που ξέρουν να διαχειρίζονται μόνο την καλοκαιρία, ενώ όταν έχει φουρτούνα πελαγώνουν. Δηλαδή νομοθετούν κατά ριπάς, αυξάνοντας απλά και μόνο τη...
γραφειοκρατία, που οδηγεί στο κλείσιμο όλες τις επιχειρήσεις. Ήδη η Θεσσαλονίκη θυμίζει Βαγδάτη, μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν κλείσει και όλοι οι δρόμοι είναι θλιβερά έρημοι και οι καταστηματάρχες σε κατάθλιψη.

Εργαζόμενοι της εταιρείας, απέστειλαν μήνυμα στο taxalia, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουν:

"Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα κατα¬στήματα στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευομένη την κρίση και την ανεργία δεν μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόμα¬τα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α. (και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους, δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στη νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.....Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού για εμάς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Πολλοί από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα. Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. "
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη