7 Ιαν 2012

Τελείωσαν τον Παπανδρέου, ξεφτιλίζοντάς τον, οι δικοί του

"Και συ τέκνον Βρούτε"; θα πρέπει να αναρωτήθηκε πολλές φορές σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας το πακέτο με τις Κυριακάτικες εφημερίδες (που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα).
Όλες οι εφημερίδες, που τον έφεραν στην εξουσία, σήμερα τον ξεσκίζουν. Μιλάμε για ανθρωποφαγία! 
Το συγκρότημα του Δ.Ο.Λ. τον ξεφτιλίζει παρουσιάζοντάς τον ως να "έγλειφε" τον Ψυχάρη και να εκλιπαρούσε για την υποστήριξή του.
Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, -ακραιφνώς Παπανδρεϊκή εφημερίδα- που μας παρουσίαζε..
τον κ.Παπανδρέου, κάτι μεταξύ Αϊνστάιν-Μαρξ-Βενιζέλου και Μπιλ Γκέητς τα προηγούμενα χρόνια- αφιερώνει πάνω από 30 σελίδες σε "βάρβαρα" προσωπικά χτυπήματα, εναντίον του.
Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, όπου παρουσιάζει το κύριο θέμα, της πρόσληψης στη ΔΕΗ "του συμβούλου του κ.Παπανδρέου" Κώστα Θέου, με μισθό 9.000 ευρώ, "την ώρα που οι μισθωτοί παίρνουν 500 ευρώ". 
Στα ενδότερα, φωτογραφίζει τους "υπάκουους κηπουρούς" του Παπανδρέου, δηλαδή τον Άλεξ Ρόντος, τον Δημήτρη Δρούτσα, την Τίνα Μπιρμπίλη, φίλους του Πρωθυπουργού, που η ίδια εφημερίδα, κολάκευε με τα καλύτερα λόγια, πριν δύο χρόνια.
Φυσικά και ο αδερφός του Πρωθυπουργού ..Νίκος Τρότσκυ, δεν μένει στο απυρόβλητο, για την περίφημη επιστολή του, ενώ ακόμη και ο λάτρης των Παπανδρέου, ο άνθρωπος που αντί για εικόνα του Χριστού, είχε εικόνα του Παπανδρέου στο εικονοστάσι του, ο Κώστας Τσαρούχας, καυτηριάζει τον Νίκο Παπανδρέου.

Την αιτία της ολομέτωπης επίθεσης του Π.Θ. αποκαλύπτει ο ίδιος ο Θέμος Ανατασιάδης στη μόνιμη στήλη του Media club, όπου γράφει:
"Κρίμα που δεν το ΄χε αντιληφθεί δυό μήνες πριν (ο Γ.Παπανδρέου), όταν καλούσε ξαφνικά στο Μαξίμου αποκλειστικά και μόνο μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες, που άλλοι θα τους έλεγαν διαπλεκόμενους κι άλλοι ότι έχουν σοβαρά επιχειρηματικά συμφέροντα στη χώρα. Προσέξτε δεν κάλεσε κανέναν άλλο για να γίνει "χορηγός επικοινωνίας"  στην προσπάθεια της Ελλάδας να μη χρεοκοπήσει. Ούτε ανεξάρτητες εφημερίδες όπως είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη χώρα..."
Νομίζω ότι το απόσπασμα είναι χαρακτηριτικό, του πότε, πώς και με ποιές προϋποθέσεις στηρίζει ένα ΜΜΕ έναν πολιτικό.

Αν σας έμεινε καμιά αμφιβολία ο Θέμος, συνεχίζει ακόμη πιό αποκαλυπτικά:
"Έτσι κι αλλιώς το εμπεδώσαμε ότι για όλα στην Ελλάδα φταίνε τα ΜΜΕ, για αυτό και ο Παπανδρέου δίνει συνεντεύξεις σε ΑΥΣΤΡΙΑΚΑ έντυπα...αλλά την έχει αυτήν την ξενολαγνεία η πολιτική μας ηγεσία, ιδίως όταν παραμυθιάζονται ότι είναι είναι ηγέτες και "διεθνούς εμβέλειας να ΄ούμε". Προτιμούν συνέντευξη σε μπλόγκερ από τους Παπούα - Γουινέα, παρά οποιοδήποτε ελληνικό μέσο κι ας είναι και το μεγαλύτερο".

Σαφή τα μηνύματα των εκδοτών λοιπών, προς τους πολιτικούς. Ή γίνεστε υπάκουα παιδιά ή βλέπετε πώς ξεσκίζουμε τον Παπανδρέου, που μέχρι χθες είχαμε Θεό!
Και αυτό ακριβώς υπενθυμίζει το αιώνιο ερώτημα: ποιός έχει την πραγματική εξουσία στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί ή οι εκδότες;
Η απάντηση είναι εύκολη νομίζω.

dimokratis/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη