10 Ιαν 2012

Μία ερώτηση προς ΥΠΕΚΑ και γενικά ΤΕΕ, μηχανικούς κλπ κλπ

Σύντομη και απλή ερώτηση του taxalia αλλά και μερικές ιδέες*!

Με ποια λογική κύριοι επιβάλατε στην κάθε ενοικίαση ενεργειακό πιστοποιητικό (ένα χαρτί με πολύ μικρή σημασία για τον ενοικιαστή) και δεν έχετε επιβάλει…


Το στατικό πιστοποιητικό (στατική επάρκεια κτιρίου);;;;

Είναι πιο σημαντική η ζωή ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων από... την εκπομπή CO2 ;;

Αλλά ξέρω, γουστάρατε να βρείτε έναν απλό τρόπο απασχόλησης για τους χιλιάδες άνεργους μηχανικούς που ανεξέλεγκτα έβγαλε το σύστημα Ελλάδα (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) και το σύστημα σπουδές εξωτερικού σε Αγγλία, Βουλγαρία, Ιταλία... αλλά και τους εισαγόμενους αλβανούς μηχανικούς(!) κλπ κλπ κλπ

Βλέπετε κύριοι τι έξυπνοι είναι οι μηχανικοί στην χώρα μας;
Βάλανε το χεράκι τους και σε μία εποχή που τα επαγγέλματα ανοίγουν, αυτοί το έκλεισαν ακόμη περισσότερο και γίνονται απαραίτητοι σε κάθε μεταβίβαση και ενοικίαση ακινήτου και μάλιστα με την βούλα του νόμου!!

Συμβουλές προς άλλες επαγγελματικές ομάδες να κάνουν το ίδιο.
*Μερικά παραδείγματα από το taxalia στην επόμενη ανάρτηση (εδώ)

_________________________________
Απάντηση στον κο Παπαδήμο

Θα μιλάς με μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα χώρο όπου σου δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού.
Ο συντάκτης γνωρίζει πολύ καλά τι είναι στατική μελέτη και βεβαίωση στατικής επάρκειας που μάλιστα απαιτείται για χώρους συνάθροισης κοινού (υπογραφή δύο πολιτικών μηχανικών)
Σήμερα φίλος μου πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με ενημέρωσε για το θέμα. Ο οποίος έχει δικό του γραφείο στην Αθήνα και μάλιστα έχει αρκετή δουλειά με τις νομιμοποιήσεις που επέβαλε με νόμο το κράτος . Μάλιστα επειδή είχε μόνο οκτώ χρόνια εμπειρίας αρχικά ΔΕΝ ήταν ενεργειακός επιθεωρητής. Το θέμα μου το επιβεβαίωσε και δεύτερος μηχανικός που γράφει συχνά στο taxalia.
Επίσης με ενημέρωσε ότι τα σεμινάρια που έκανε στο ΤΕΕ δεν ισχύουν!! Και ότι τα ΚΕΚ που έχουν αναλάβει την επιμόρφωση δεν έχουν ακόμη την ύλη!
Τώρα όσο αφορά το θέμα με το ταμείο που αναφέρεις στο τέλος  το ταμείο του συνδικάτου να ρωτήσεις…



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη