21 Ιαν 2012

Για μια ακόμη φορά για την ιστοσελίδα του αεροδρομίου "Μακεδονία"

Στο θέμα αναφερθήκαμε δεκάδες φορές, να τα ξαναπούμε ακομη μια: 
Το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονικης, έχει επίσημη ιστοσελίδα.
Αυτή: http://www.hcaa.gr/content/index.asp?tid=121
Η οποία είναι πολύ φτωχή έως ανύπαρκτη. Είναι ένα τμήμα της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και έχει μηδενική επισκεψιμότητα, καθώς δεν προσφέρει τίποτε στο επιβατικό κοινό.
Αναγνώστες του taxalia, δεν δικαιούνται να...
αναρωτιούνται, για ποιό λόγο το αεροδρόμιο Μακεδονία, δεν έχει μια σοβαρή ιστοσελίδα όπως το "ΕΛ.Βενιζέλος" (www.aia.gr).
Eξηγήσαμε χιλιάδες φορές το ζόρι που έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τη λέξη "Μακεδονία" και το σχέδιο που προχωρά ακάθεκτο και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, αυτό δηλαδή της "λήθης" οτιδήποτε Μακεδονικού. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν έχει λόγο να βρίσκεται εδώ, υπάρχουν 150.000 blogs ακόμη που σας σερβίρουν ό,τι θέλετε. Εδώ σας λέμε σύντομα και περιεκτικά αλήθειες, όσο κι αν πονάνε, χωρίς εξαρτήσεις και παπαριές. Απλά και τίμια, λέμε τις ζόρικες αλήθειες κι όποιος μας παρακολουθεί ξέρει ότι όλα δικαιώνοντα -δυστυχώς- σιγά σιγά.

Υπάρχει λοιπόν η αστεία επίσημη ιστοσελίδα η οποία δεν προσφέρει τίποτε.
Έτσι, ένας πανέξυπνος Ολλανδός, ο E.Kant, που ήρθε στη Χαλκιδική πριν από 15 χρόνια ως τουριστικός πράκτορας και ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές, έγινε τελικά μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, είδε το κενό που υπήρχε και κατοχύρωσε το url  http://www.thessalonikiairport.gr/.
Το site thessalonikiairport, δεν έχει καμία σχέση με το κράτος, με το δημόσιο, με την ΥΠΑ ή το αεροδρόμιο. Είναι μια απολύτως ιδιωτική ιστοσελίδα, που είναι φορτωμένη στις διαφημίσεις google όπως βλέπετε.

Και μόνο από τις διαφημίσεις google adsense, θα έπρεπε να καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν πρόκειται για επίσημη ιστοσελίδα, ούτε για την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.
Το http://www.thessalonikiairport.gr/. δεν είναι η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης!
Είναι ένα "όνομα ευκαιρίας", που κατοχύρωσε ένας πανέξυπνος εμποράκος, για να βγαίνει ψηλά στο google. 

Ο Kant, με τον οποίο επικοινωνήσαμε και του θέσαμε το πρόβλημα, μας είπε ότι αυτός δεν αγχώνεται για τα ζητήματα της γλώσσας, ότι δεν βάφτισε αυτός τη γλώσσα της ΠΓΔΜ "Μακεδονική", αλλά ότι πρόκειται για ένα έτοιμο σκριπτάκι (προγραμματάκι), που το βάζει σε όλες του τις ιστοσελίδες.
Δείτε την απάντησή του:

Thank you very much for your e-mail. We understand you problem with the 'Macedonian language option' in the tickets service offered on our website.

However, we are not responsible for that issue. The ticket engine on our website is handled by 'Travelstoremaker'. They added the language option 'Macedonian.'

Please send your complaints to Travelstoremaker: supportit@travelstoremaker.com 

Thank you very much.
E.Kant


Ο ίδιος άνθρωπος, έχει κατοχυρώσει τις εξής ιστοσελίδες:
και άλλες πολλές, με σκοπό να βγάλει μεροκαματάκι από τις διαφημίσεις.
Δεν είναι κανένα εθνικό ζήτημα λοιπόν και δεν έχει καμία σχέση το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Το σημαντικό στην υπόθεση, είναι ότι ο τύπος είναι "γάτος", έχει κατοχυρώσει ένα σωρό εμπορικά ονόματα και περιμένει προτάσεις εξαγοράς. Κανείς όμως δεν συγκινήθηκε να του ζητήσει το url thessalonikiairport !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη