28 Ιαν 2012

Δεν επαρκούν οι οικονομισάριοι που μας μακελεύουν. Θέλουν και κομισάριο!

Έδωσαν υποσχέσεις στα αφεντικά τους, ανέλαβαν δεσμεύσεις, ισοπέδωσαν την οικονομία και εξακολουθούν το ίδιο τροπάριο: «Για όλα φταίει ο Καραμανλής». Δεν μπορεί παρά αυτό να σημαίνουν οι συνεχείς αναφορές τους, ακόμη και μετά τη διετή λαίλαπα, στο κακό που τους κληροδότησε ο Καραμανλής. Και γιατί δεν παραιτηθήκατε ρε παλληκάρια, μόλις..
διαπιστώσατε αυτό που δήθεν αγνοούσατε, ώστε να έλθει το κόμμα του Καραμανλή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά επιμένατε να θυσιάζεσθε για τη σωτηρία της πατρίδος; Γιατί εξακολουθείτε να το παίζετε υπουργάρες  που όλα τα σφάζετε και όλα τα μαχαιρώνετε, όπως π.χ. ο κ. Λοβέρδος; Τί περιμένετε επί τέλους; Ν’ αρχίσει να μελετά ο Δακρυοχοΐδης τα νομοσχέδια και να τα καταψηφίζει;
Η τρόικα τους ξαναβαθμολόγησε με ΜΗΔΕΝ και δεν έβγαλαν άχνα. Ανέχονται τον κάθε Γιούνκερ να λέει ότι οι Έλληνες «δεν μπορούν να ψηφίσουν ούτε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή». Λες και η Βουλή υπάρχει για να ψηφίζει σύσσωμη ό,τι κελεύουν τα λαμόγια. Καλοσυνήθισαν δύο χρόνια τώρα και μόλις ανεκάλυψαν ότι είναι και αυτοί κορόιδα που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, όπως το πίστεψε και ο ελληνικός λαός την 04.10.2009, τα έβαλαν με τους θεσμούς. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι στο εξής θα πρέπει να παραμερίσουμε ό,τι απέμεινε από Σύνταγμα μετά την έφοδο των πράσινων συνταγματολόγων. Αν και μάλλον το είπε και αυτό εμμέσως πλην σαφώς ο μικρός Χίτλερ που προεδρεύει της ΚΟ των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών. Θέλει λέει κομισάριο για την Ελλάδα. Προσβάλλετε τον κ. Reichenbach καλέ μου κύριε και δεν το αξίζει. Ο άνθρωπος καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να μας σφάξει με το βαμβάκι.
Μας έδωσαν οι γύφτοι και τον Δεκάλογό τους και τώρα πρέπει να κατεβούμε στα υπόγεια να ζούμε εξαφανισμένοι από προσώπου γης. Ευτυχώς που σε πολλές πολυκατοικίες υπάρχουν ακόμη καταφύγια. Και γιατί όλ’ αυτά παρακαλώ; Διότι κάποιοι τύποι που το παίζουν κυβερνήτες δανείζονταν ασυστόλως για να αγοράζουμε υπερτιμολογημένα άχρηστα πράγματα, ώστε αυτοί να εισπράττουν μίζες. Απαιτούν δε οι δανειστές μας να καταργηθούν ακόμη και οι διευκολύνσεις στην καταβολή φόρων. Και γιατί δεν απαιτείτε επί τόπου τυφεκισμό των φοροφυγάδων αντί αυτοφώρου και φυλάκισης; Πιο αποτελεσματικό θα είναι.  
Γιατί, όμως, ρε καλόπαιδα του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν προτείνετε κάτι άλλο πιο άμεσο και αποδοτικό, ώστε να τελειώνουμε γρήγορα και παστρικά; Παράδειγμα
Α] να τσακιστούν οι κυβερνήτες μας να υπογράψουν σύμβαση με την Ελβετία για τον έλεγχο της νομιμότητος των εκεί καταθέσεων όλων των κατοίκων Ελλάδος. Φοβάσθε ότι θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που διαθέτουν παχυλές καταθέσεις, αλλά και όλοι οι «επιχειρηματίες»; Ή ότι με το μέτρο αυτό θα βρούμε τα λεφτά να σας ξοφλήσουμε, πράγμα που δεν επιθυμείτε επί του παρόντος;
                   Β] να καταργηθεί το άρθρο 4§10 ν. 3091/2002 που ψήφισε ο κ. Μπένι και σύμφωνα με το οποίο δεν αποτελεί τεκμήριο απόκτησης εισοδήματος η «Αγορά επιχειρήσεων ή η σύσταση ή η αύξηση του κεφαλαίου επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή περιορισμένης ευθύνης εταιρίας ή κοινωνίας ή κοινοπραξίας ή αστικής εταιρίας ή η αγορά εταιρικών μερίδων και χρεογράφων γενικώς». Το οξύμωρον είναι ότι ο ν. 3091/2002 έχει τίτλο «Βελτιώσεις της φορολογίας εισοδήματος κ.λπ.»
Γ] να θεωρηθεί τεκμήριο εισοδήματος η αγορά μετοχών εισηγμένων ή μη
Δ] να επιβληθεί ειδικό τέλος 10% σε όποιον έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των € 2.000.000 για το υπερβάλλον του ορίου αυτού. Δεν θα μαζευτούν μάνι-μάνι € 5 δισ.;
Δεν είναι αποτελεσματικά τέτοια μέτρα ή δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού;
Αναλογίζομαι τί θα γίνει, όταν κάποια μέρα θα αποφασίζουν στην ΕΕ τα κράτη-μέλη κατά πλειοψηφία. Θα νομοθετούν οι Βρυξέλλες και δεν θα έχουν ανάγκη του ελληνικού νομοθετικού σώματος. Φαντάζεσθε τον κ. Πρωτόπαππα και τον κ. Παπουτσή να μη χρειάζεται να ψηφίζουν νομοσχέδια; Θα πεθάνουν από ανία, αφού δεν θα έχουν την ευκαιρία να πετάνε παπαριές αγορεύοντας από τους βήματος της Βουλής. Αντιθέτως, θα είναι περιχαρείς όλοι αυτοί που είναι σήμερα υποχρεωμένοι να ανεβαίνουν στο βήμα και διαβάζουν ασαφείς εκθέσεις αρλουμπολογίας, ενώ ο κ. Δακρυοχοΐδης θα είναι τρισευτυχισμένος με μία τέτοια εξέλιξη, αφού ουδείς θα έχει λόγο να τον ρωτήσει αν διάβασε το τάδε ή το δείνα νομοσχέδιο. Αν, βεβαίως, επανεκλεγούν. Αλλά μάλλον θα επανεκλεγούν. Ο ελληνικός λαός  είναι μεγάθυμος και ξεχασιάρης.
Δεν βγάζω άκρη. Χρειαζόμαστε επειγόντως εκκαθάριση της κόπρου του Αυγείου. 
Πάντως, η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στην απαίτηση του μικρού Χίτλερ να ορισθεί κομισάριος στη χώρα μου είναι μία: γνωρίζουν οι Γερμανοί από διαχείριση λιμοκτονούντων. Έχουν την εμπειρία του 1940-1944. 

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη