12 Ιαν 2012

Αθάνατη ΠΑΣΟΚάρα!!! Όταν δεν μας βγαίνουν τα... κουκιά απλώς αλλάζουμε το εκλογικό σύστημα!!!


- Έτσι καθαρίζουν τις δουλειές οι πράσινοι καταφερτζήδες!
- Η χώρα βαδίζει προς τη χρεοκοπία και αυτοί το μόνο που τους νοιάζει είναι να κερδίζουν εκλογές και να ελέγχουν μαγαζιά!
- Πραξικοπηματική αλλαγή στη Διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ για να τον κερδίσουν οι ΠΑΣΟΚοι!
Το περίφημο πολυνομοσχέδιο έγινε για να τελειώσει διάφορες δουλειές στα γρήγορα... Προσοχή! Όχι "εθνικές" δουλειές... Αλλά..
κομματικές, του ΠΑΣΟΚ!!!

Έτσι, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία αίρεται άρθρο του "Καλλικράτη" που προέβλεπε ένα εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη διοίκησης (πληθυσμιακό κριτήριο) και εφαρμόζει άλλο εκλογικό σύστημα (αριθμός δήμων). Τι συνέβη στο μεταξύ; Οι ΠΑΣΟΚοι μέτρησαν τις δυνάμεις τους και κατάλαβαν ότι "δεν τους βγαίνουν τα κουκιά" στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οπότε, αντί να δώσουν μία δύσκολη γι' αυτούς μάχη, έκαναν το εξυπνότερο: άλλαξαν το εκλογικό σύστημα.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι (Κουκουλόπουλος, Σίμος Δανιηλίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος), που εξυμνούσαν το πληθυσμιακό κριτήριο όταν επρόκειτο για εκλογές που οι συσχετισμοί τους έβγαιναν (για τις ΠΕΔ για παράδειγμα)...
Οι άνθρωποι απλώς παραδίδουν μαθήματα Δημοκρατίας!
Φυσικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι δήμοι των οποίων συγκροτούν τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, κυριαρχούν στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ.
Εάν έμενε το προηγούμενο εκλογικό σύστημα η επικράτησή τους ήταν βέβαια. Ιδίως μετά τη θητεία του Γιάννη Ζουρνά, ο οποίος ολοκληρώνει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εννιαετή θητεία με πλήθος έργων...
Τώρα όμως με το σύστημα που βασίζεται στον αριθμό των συνενούμενων δήμων, η πλειοψηφία γίνεται μειοψηφία και το αντίθετο!

Πιο αναλυτικά:

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση – νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση (ΥΠΕΚΑ) για την Αξιοποίηση των Στερεών Αποβλήτων - Απορριμμάτων επιχειρείται μεταξύ άλλων και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και του χαρακτήρα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) πρώην Συνδέσμων των ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 2 παρ. 10 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου και ενώ είχε παρουσιαστεί ήδη στο υπουργικό συμβούλιο από τον κ. Παπακωνσταντίνου (29/12/2011) εμφανίζεται εκ των υστέρων διάταξη που προβλέπει ότι η σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των ΦοΔΣΑ δεν θα καθορίζεται με βάση τους συσχετισμούς που προέκυψαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στους «καλλικρατικούς» δήμους αλλά με βάση το προηγούμενο αυτοδιοικητικό καθεστώς.

Δηλαδή αν ένας δήμος προέκυψε από τη συγχώνευση τριών ή τεσσάρων δήμων δεν θα εκπροσωπηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΦοΔΣΑ της περιφέρειάς του με βάση των αριθμό των δημοτικών του συμβούλων αλλά με βάση τον αριθμό των εκπροσώπων που έστελναν στο ΦοΔΣΑ οι τρεις ή τέσσερις δήμοι του 0προηγούμενου καθεστώτος.

Επειδή με βάση την ίδια ρύθμιση η σύνθεση των ΔΣ των ΦοΔΣΑ θα περιλαμβάνει και εκπροσώπους της αντίστοιχης περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με την «πατέντα» αυτή του ΥΠΕΚΑ η πλειοψηφία δεν θα ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στους δήμους και ο περιφερειάρχης που σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα προεδρεύει του ΔΣ δεν θα έχει την πλειοψηφία σε συμβούλους.

Η πρωτοφανής αυτή ρύθμιση που γίνεται όπως σημειώσαμε μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο από τον ίδιο τον ΥΠΕΚΑ στοχεύει στην φαλκίδευση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών του 2010 που έδωσαν συγκεκριμένους συσχετισμούς δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά στον έλεγχο των ΦοΔΣΑ όχι από εκείνους που – καλώς ή κακώς – επέλεξε ο λαός αλλά από τους αρεστούς στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο ΥΠΕΚΑ.

Να θυμίσουμε απλά ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι νέες διοικήσεις των ΦοΔΣΑ θα κληθούν να αποφασίσουν για έργα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρω και φυσικά για τις μεθόδους και την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθούν στον ευαίσθητο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη