8 Ιαν 2012

Διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM για χιλιοστή φορά

Συνεχίζει η Ελλάδα, να προσέρχεται στην ατελέσφορη διαδικασία των διαπραγματεύσεων -αφού δεν έχει το θάρρος να κάνει κάτι άλλο- μεταξύ ΠΓΔΜ και ημών, υπό την αιγίδα του συνταξιούχου δικηγόρου Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος έχει κάθε λόγο να συντηρεί "ζεστή" τη διαδικασία, αφού αμείβεται με 450.000 δολάρια το χρόνο, για τις διαμεσολαβητικές του υπηρεσίες.
Δεκάδες γύροι συνομιλιών απέβησαν άκαρποι, όπως θα αποβεί και ..
αυτός της 16ης και 17ης Ιανουαρίου, όταν ο Αδαμάντιος Βασιλάκης και ο Ζόραν Γιόλεφσκι, θα μεταβούν για ένα ακόμη ευχάριστο ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη.
Έτσι κι αλλιώς καμία πλευρά δεν έχει την παραμικρή αισιοδοξία ότι θα βγεί κάτι, αφού τα Σκόπια, ξεκαθάρισαν σε ανώτατο επίπεδο, ότι δεν διαπραγματεύονται την εθνικότητα και τη γλώσσα, ούτε το συνταγματικό τους όνομα. Όλα αυτά είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα για αυτούς και είναι νέτα-σκέτα "Μακεδονία" και "μακεδονική". 
Το μόνο που διαπραγματεύονται είναι το πώς θα τους λέμε εμείς. Η Ελλάδα. Τίποτε άλλο δεν έβαλαν, π-ο-τ-έ- στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η Ελληνική πλευρά αποκρύπτει από τους Έλληνες πολίτες ότι τα περί σύνθετης ονομασίας, π.χ. "Βόρεια Μακεδονία", δεν τα συζητούν οι Σκοπιανοί, για "έναντι όλων" χρήση, αλλά μόνο για την Ελλάδα.
Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, οι Σκοπιανοί δεν διαπραγματεύονται για το όνομα της χώρας τους, γενικώς. Αυτό είναι τελειωμένο και είναι "Μακεδονία". Διαπραγματεύονται για τον αν και με ποιές προϋποθέσεις, θα το δεχθεί η Ελλάδα. Η πρόταση των Σκοπιανών είναι να μας κάνουν τη χάρη, όταν ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ως "Μακεδονία", να μπαίνει ένας αστερίσκος που θα λέει "αναγνωρίζεται από την Ελλάδα, ως Βόρεια Μακεδονία". Αυτό είναι το μοναδικό θέμα που συζητούν.

Και επιτέλους, επειδή το θέμα αφορά τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται συνεχώς στα Σκόπια: να ενημερωθούν οι πολιτικοί και ο λαός για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.
Στα Σκόπια π.χ. έγινε χθες, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κυβερνητικούς εκπροσώπους, Αλβανόφωνους πολιτικούς κλπ, για να δώσουν οδηγίες στον διαπραγματευτή τους. Εδώ, ο Βασιλάκης κινείται στον ίδιο τυφλοσούρτη εδώ και 5 χρόνια, χωρίς να μας έχει πεί ποτέ τι συζητά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη