28 Φεβ 2012

Νέα παραγγελία πατάτας χωρίς μεσάζοντες….


Όταν οι πατατο-δημοσιογράφοι ξέρουν να λένε μόνο πατάτες.

Πριν γράψω κάτι άλλο να ξεκαθαρίσω, ότι σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούμε με το δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη να ψάχνει φθηνότερους τρόπους να προμηθευτεί τα προς το ζην ή ακόμη και το προς το ευ ζην. (δείτε εδώ για ποια περίπτωση λέμε)

Χρόνια τώρα ακούω από έμπειρους και άπειρους δημοσιογράφους για τα υπερκέρδη των μεσαζόντων και τις χρυσές δουλειές που αυτοί κάνουν. Ακούω επίσης για το «ανάπηρο» κράτος που δεν τους ελέγχει και πολλά τέτοια….

Βλέπετε κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να τους πει το απλό.
Ε, αφού είναι τόσο εύκολο το κέρδος, γίνε και εσύ μεσάζοντας να πλουτίσεις.
Γιατί είναι καλύτερο δηλαδή να είσαι γλίτσας δημοσιογράφος -και να παρακαλάς/«εκβιάζεις»*  πολιτικούς για λίγη κρατική διαφήμιση προκειμένου να στηρίξεις το κανάλι που σε ζει- και να μην είσαι ζάμπλουτος μεγαλέμπορας/ επιχειρηματίας και να συνεισφέρεις στο εθνικό ΑΕΠ ταμάλα!

Μάλιστα καλό θα ήταν να το προτείνετε σε όλους τους νεοπτωχους -τύπου Κωστόπουλου- δημοσιογράφους. Eξάλλου είναι ικανοί επιχειρηματίες όπως λένε στην πιάτσα των ΜΜ"Ε".

Το επάγγελμα του εμπόρου είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ, όσο σε καμία χώρα στον κόσμο.
Αύριο το πρωί δηλώνεις έμπορος και ξεκινάς την διακίνηση προιόντων!

Τέλος και για να μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά. Για όποιον ξέρει λίγα οικονομικά και έχει δουλέψει στην ζωή του (δουλέψει πραγματικά και όχι κρατικοδίαιτος σε κάποιο ΜΜΕ ή σχετική επιχείρηση), το να σταματήσουν να υπάρχουν μεσάζοντες, σημαίνει πολύ απλά, συρρίκνωση του ΑΕΠ και χιλιάδες νέοι άνεργοι. Έτσι για την ιστορία να σας πω το εξής.
Η Θάτσερ –που γενικά δεν την χώνεψα ποτέ μου- για να λύσει το πρόβλημα της καλπάζουσας ανεργίας στη Βρετανία, προώθησε την έννοια του μεσάζοντα (αντζέντη) σε όλες τις φάσεις του εμπορίου και των υπηρεσιών. Η πολιτική αυτή απέφερε -τότε- εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πρέπει κάποιος επιτέλους να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.
Καπιταλισμό έχουμε και αυτό σημαίνει ότι το προιόν στο χωράφι μπορεί να κάνει ένα και στο ράφι όσο θέλει.
Ο καταναλωτής οφείλει να ελέγχει τις τιμές και η αγορά να ρυθμίζει την κατάσταση.

Επαναλαμβάνω, θεωρώ την στάση των πολιτών που ψάχνουν προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό σωστή, διαφωνώ μόνο με την παραφιλολογία και την έκταση που παίρνει το θέμα στα ΜΜ«Ε».

Εκτός όλων των παραπάνω θα ήθελα ο καθένας από εσάς φίλοι μας να σκεφτεί και τα παρακάτω θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κωλόφαρδος «μεσάζοντας».

Να έχει κεφάλαια κίνησης και όλοι οι πελάτες του να τον πληρώνουν στην ώρα τους.
Να έχει συστήματα ποιότητος ISO και τα σχετικά, διαλογή, και άριστη συσκευασία.
Να έχει σωστά συντηρημένα οχήματα μεταφοράς και αποθήκευσης (καινούργια λάστιχα, ψυγεία κλπ )
Να μεταφέρει τα προιόντα του σε μία χώρα που έχει δεν ξέρω και εγώ πόσα νησια, βουνά και χωριουδάκια.
Να επιχειρεί στην Ελλάδα του 2012 (με ένα νομοσχέδιο που αφορά άμεσα ή έμμεσα το εμπόριο κάθε δυο μέρες)
Να επιζήσει σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά που του φέρνει προιόντα από ολόκληρο τον κόσμο σε dt βγάζοντας τον έτσι «εκτός αγοράς»



Αυτά!

* όχι όλοι φυσικά!


 Άρθρο taxalia/d

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη