28 Φεβ 2012

Υπάρχουν ακόμη νοσταλγοί της Χούντας;

Υπάρχουν...υπάρχουν...
Προχθές αποκαλύψαμε (εδώ), το γλέντι στη Μαυροπλαγιά Κιλκίς, όπου οι αθεράπευτοι νοσταλγοί της "επαναστάσεως" της 21ης Απριλίου 1967, σήκωσαν τη "σημαία" της δικτατορίας και...
τραγούδησαν τους "ύμνους" της.


Ακολούθησε σωρεία αναρτήσεων σε ιστολόγια, οι οποίες καταφέρονται εναντίον του taxalia, με το επιχείρημα "η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σήμερα την νοσταλγεί.. Δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό και γελοίο εκείνοι που βγάζουν… φλύκταινες ακόμα και στα τραγούδια της εποχής (!), να υμνούν με κάθε τρόπο ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ; Σωστά καταλάβατε: Οι ίδιοι που μιλούν για “σταγονίδια” και άλλα τέτοια…δημοκρατικά, είναι εκείνοι ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!".


Ε, πάντως εμείς δεν αναπολούμε την εποχή -τι να κάνουμε- αλλά και δεν καταλύσαμε κανένα Σύνταγμα με την υπογραφή των μνημονίων !
Ένα ρεπορταζάκι κάναμε ως θεατές που εξεπλάγημεν και ναι, δεν γουστάρουμε τις χούντες. Όλων των αποχρώσεων. Βεβαίως, σεβόμαστε κι αυτούς που γουστάρουν τον Παπαδόπουλο, σεβόμαστε κι αυτούς που γουστάρουν τον Στάλιν και τον Κιμ Γιογκ Ιλ κι όποιον θέλει ο λαός...αλλά από ...μακριά .
Αλλά, θα μας επιτρέψουν οι νοσταλγοί κάθε καθεστώτος, να μη γουστάρουμε χούντες και Θεόσταλτους σωτήρες, είτε από άκρα δεξιά, είτε από άκρα αριστερά, είτε από άκρα ...τραπεζικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη