9 Φεβ 2012

Ανταρσία Βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

-Τι εξοργίζει περισσότερο από όλα τους Βουλευτές
-Τι θα κάνουν τα δύο κόμματα με την "κομματική πειθαρχία"

Στη δυσκολότερη θέση της ζωής τους βρίσκονται σήμερα οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς εισπράττουν -με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή με χοντρά μπινελίκια- τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Πηγαδάκια, ομαδούλες και ..τα τηλέφωνα..
να παίρνουν φωτιά, ακόμη και διακομματικά. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτε οι απλοί βουλευτές είναι η αβάντα των 30 δις στις τράπεζες, χωρίς το ελληνικό δημόσιο να αποκτήσει δικαιώματα ψήφου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, που θα οδηγήσει δεκάδες βουλευτές να πουν το "ΟΧΙ".
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ειδικά για τη ΝΔ, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει ότι αν δεν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, το μνημόνιο δεν θα περάσει, άρα θα έχουμε τραγικές εξελίξεις για τη χώρα, με τους Ευρωπαίους να λυσσάνε εναντίον μας, ενώ αν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό βουλευτών στην έξοδο και θα κλονιστεί η συνοχή του κόμματος.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου, που είναι πιό πονηρός, διαρρέει ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, για να μεταφέρει το άγχος στη ΝΔ και να  πέσουν οι προβολείς σε αυτήν, μαζί με το βαρύ φορτίο της παραμονής στο ευρώ.

Το ενδεχόμενο να μην περάσει από τη Βουλή η δανειακή είναι ορατό !

Άρα δεν θα πάρουμε τα λεφτά και αφού δεν έχουμε να πληρώσουμε τα 14 δις του ομολόγου της 20-3-2012, θα πάμε σε μεγάλο, βροντερό κανόνι. Άτακτη χρεοκοπία με χίλια κι όπου βγάλει.
Πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει αληθινός πατριωτισμός και διάθεση του κόσμου να σωθεί. Να σωθεί ο ίδιος, όχι το κόμμα του! 
Η επιβίωση και η ανάπτυξη μιας χώρας είναι συνδυασμός χιλιάδων παραμέτρων και δεν εξαρτάται αποκλεστικά από έναν ή δύο παράγοντες.
Ναι, μπορεί να παραμείνουμε στο ευρώ και να λιμοκτονούμε. Μπορεί να πάθουμε το ίδιο και με τη δραχμή, μπορεί όμως να πάμε έξοχα και με τη δραχμή και με το ευρώ.
Τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο, τίποτε δεν είναι "στάνταρ άσος". Όλα παίζουν, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να σωθούμε. Και με το ευρώ μπορούμε, και με τη δραχμή μπορούμε. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη