23 Φεβ 2012

Όλα MAKEDONSKI:Το δικο μας ΥΠΕΞ πού είναι; Γιατί δεν απαντά;

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χαγης έχει βγει, εχει αναλυθεί από όλους πλην του ΥΠΕΞ, το οποίο ακόμα και τώρα δεν έχει προβεί σε σχεδόν σε καμία ενεργεία επίσημου διαβήματος για την μετονομασία του Αεροδρόμιου των Σκοπιών, την ανάρτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου και..
την χρησιμοποίηση σε αυτό μακεδονικών συμβολών αλλά και γενικότερα της «μακεδονοποιησης» της πΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι η απουσία επίσημων διαβημάτων ερμηνεύτηκε από το ΔΔΧ ως απουσία επίσημης ελληνικής αντίδρασης με συνέπεια την κατάρριψη των ισχυρισμών της χώρας μας περί παραβιάσεων της ενδιάμεσης συμφωνίας από την πΓΔΜ

Η αδράνεια του ΥΠΕΞ είναι τοσο μεγάλη που ούτε την επίσημη ιστοσελίδα του δεν έχει ανανεώσει αναφορικά με την απόφαση του ΔΔΧ την οποία την έχει ως εκκρεμή.
Κύριοι του ΥΠΕΞ πότε θα αποφασίσετε να καταγγείλετε επίσημα τις παραβιάσεις της ενδιάμεσης συμφωνίας από την πΓΔΜ;
Ποτέ θα μας ενημερώσετε ως έχετε δεσμεύει σχετικά με τα επόμενα βηματα και το πόρισμα του ΥΠΕΞ για την απόφαση του ΔΔΧ;

1.       Στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου της πΓΔΜ μετα την τελευταία συνάντηση με τον Νιμιτζ ήταν σαφής η γραμμή της χώρας τους. Όχι erga omnes, όχι σε συζήτηση που θα έχει να κανει με θεματα της «μακεδονικης»  τους ταυτότητας(γλωσσά, ιθαγένεια, υπηκοότητα).
2.       Η απάντηση του Νιμιτς ηταν το ιδιο κατατοπιστική. Θέματα ταυτότητας και γλωσσας δεν είναι της παρούσας εντολής
3.       Η ανακοίνωση του Ελληνικου ΥΠΕΞ δεν αναφέρει αυτή τη φορά την επίμονη μας στη θέση ergaomnes επιβεβαιώνοντας εμμέσως τον τύπο της γειτονικής χώρας (NOVA MACEDONIA NEWSPAPER) για εγκατάλειψη της θέσης της Ελλάδος από το erga omnes.
4.       Η απάντηση του ΥΠΕΞ τοσο σε παλαιότερη κοινοβουλευτική ερώτηση του κου Κουράντη αναφορικά με την χρησιμοποίηση του όρου «macedonian» ως επίσημης γλώσσας του ΟΗΕ και τις ενέργειες που εχει κανει η Ελληνική πλευρά για την ανατροπή της, όσο και σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση του κου Πλευρη περί επίσημης ενημέρωσης από το ΥΠΕΞ για των συγκεκριμένο αριθμό των χωρών που έχουν αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα ήταν με αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.(απάντηση ΥΠΕΞ)

Τι εννοειτε κυριοι του ΥΠΕΞ erga omnes;
Πως θα ονομαζεται η υπηκοότητα τους, η ιθαγένεια τους, η γλώσσα τους, ο πολιτισμός τους, τα προϊόντα τους, η διαδικτυακή τους κατάληξη;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη