9 Μαρ 2012

Ρελάνς λαϊκισμού από τον Καρατζαφέρη

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης, για δικαίωμα των αστυνομικών να πυροβολούν όποτε κρίνουν αναγκαίο, για δικαίωμα του πολίτη να πυροβολεί όποιον μπαίνει σπίτι του και για εγκλεισμό των μετναστών σε στρατόπεδα κλπ, είναι χοντράδες, που ούτε ο ίδιος τις πιστεύει. Είναι όμως η τελευταία απέλπιδα προσπάθειά του, να..
εκμεταλλευτεί τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών για την εγκληματικότητα. Σε εποχές κρίσης ανθίζουν τέτοιες ακραίες ρητορικές και βρίσκουν ευήκοα ώτα, ανθρώπων, που δεν έχουν σκεφτεί τι συνέπειες θα έχει η αλόγιστη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και ο εγκλεισμός μεταναστών σε ....στρατόπεδα (!!!).
Όχι, δεν είναι τόσο φασίστας ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απλά είναι πολύ εκνευρισμένος με τη Χρυσή Αυγή, που φαίνεται ότι του κλέβει πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων, αλλά και με τα κανάλια που δεν τον παίζουν. Έτσι, είπε να πεί ...χοντρές χοντράδες, για να αναγκάσει τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί του.
Ψηφοφθηρικά,  είπε να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα και να πλειοδοτήσει σε ακραίες ιδέες, προσπαθώντας να κερδίσει από τον φόβο των πολιτών, που νομίζουν ότι αν πουλάνε όπλα στο περίπτερο, θα προστατευθούν από τους αδίστακτους κακοποιούς !
Ένα είναι βέβαιο: Δυστυχώς μπήκαμε σε εποχές στις οποίες η ακραία ρητορική και η ανάδειξη εχθρών είναι πανεύκολη και αρέσει σε πολύ απελπισμένο κόσμο.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα τα φασιστικά καθεστώτα...Εκμεταλλευόμενα τον φόβο και στοχοποιώντας εύκολα θύματα, όπως τους μετανάστες. Αποδίδει, όπως απέδιδε παλαιότερα η ρητορική "για όλα φταίνε οι μασώνοι και οι Εβραίοι", ρητορική την οποία βεβαίως δεν τολμά να χρησιμοποιήει πλέον ο κ.Καρατζαφέρης, γιατί αυτοί δαγκώνουν.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη