21 Μαρ 2012

Πλατεία Αριστοτέλους: Ο Δημόσιος χώρος δεν είναι δημόσιες σχέσεις!

"Η διοίκηση να δώσει χώρο στους πεζούς και να ανακοινώσει τι έχει εισπράξει από τις εκατοντάδες χιλιάδες των προστίμων",
ζητεί να μάθει ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" Χρήστος Μάτης, "στριμώχνοντας" για άλλη μια φορά τη ...
διοίκηση.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έδωσε στους καταστηματάρχες της πλατείας Αριστοτέλους προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να αποδεχτούν ένα νέο σχέδιο για τα τραπεζοκαθίσματα, από το οποίο σύμφωνα με το δήμαρχο «οι ίδιοι δεν θα χάσουν ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από το χώρο που καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματά τους έως τώρα». 
 Πρακτικά δηλαδή «αναγκάζει» τους καταστηματάρχες να δεχτούν αυτό που ήδη έχουν και το οποίο έχει οδηγήσει την πλατεία σε αδιάβατο τόπο για τους πεζούς. 
 Περισσότερος χώρος για τους πεζούς χωρίς μείωση των τραπεζοκαθισμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλιώς η διευθέτηση της πλατείας είναι μιας συνήθης άσκηση δημοσίων σχέσεων. 
 Είναι προφανές ότι η «παρέμβαση» στην πλατεία επελέγη να γίνει αφότου πλέον δεν χρειάζονται οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν κάνει την πλατεία «τσαντίρι». 
 Πρόκειται για τις άθλιες κατασκευές τις οποίες η διοίκηση αποδέχτηκε για να διευκολύνει το κάπνισμα, αλλά για αυτό πλέον… δεν γίνονται έλεγχοι. Απλώς στο μεταξύ νομιμοποίησε την «χειμερινή αθλιότητα». 
 Το πρακτικό θέμα της πλατείας Αριστοτέλους είναι τα πρόστιμα που πέρυσι την άνοιξη ήταν 724.000 ευρώ. Η διοίκηση πρέπει να ενημερώσει δημόσια πόσα χρήματα χρωστά η κάθε επιχείρηση, πόσα διαγράφηκαν, πόσα ρυθμίστηκαν και πόσα δεν εισπράττονται.

Χρήστος Μάτης

Ο κατάλογος των προστίμων στα καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη