5 Μαρ 2012

Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση για τις γενοκτονίες στο Κάραβελ

Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας τιμώντας τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Θράκης, του..
Πόντου και της ευρύτερης Μικράς Ασίας θυμάτων της Γενοκτονίας, καθώς και των άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, οι οποίοι ήρθαν κυνηγημένοι και τσακισμένοι στη μητροπολιτική Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης.
Μαζί με τους Έλληνες, τιμάμε και την μνήμη Αρμενίων και Ασσυρίων, αρχαίων εθνών με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, οι οποίοι, όπως οι
Έλληνες, έπεσαν θύματα της γενοκτονικής πολιτικής των κοινών μας διωκτών.
Μαζική εξόντωση, πορείες θανάτου, βιασμοί, καταστροφή χιλιάδων εκκλησιών και πολιτιστικών μνημείων, εκατόμβες νεκρών ιερέων το βαρύ τίμημα το οποίο πλήρωσαν οι πρόγονοι μας.
Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων πιστεύει ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από το βασικό και πρώτιστο μέλημα μας ως έθνους, να προασπίζουμε την ιστορική μας μνήμη. Παράλληλα με την προστασία της ιστορικής μνήμης, στοχεύουμε στην υιοθέτηση και χάραξη στρατηγικής έτσι ώστε τρίτες χώρες να αναγνωρίσουν την μια, ενιαία Γενοκτονία εις βάρος των προγόνων μας αλλά και σε βάθος χρόνου η ίδια η Τουρκία, να αποδεχθεί τα εγκλήματα του παρελθόντος, πράξη η οποία θα αποτελέσει λύτρωση και για την ίδια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη