4 Μαρ 2012

....ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ !!

….ΜΑΖΙ  ΤΑ  ΦΑΓΑΜΕ    (  Θεόδωρος Πάγκαλος )
….ΆΛΛΟΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΙ` ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ !! ( Βλάσης Γωγούσης)                             .                                                                                 
ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΡΕΙΣ !!  )         
ΠΡΑΞΗ  ΠΡΩΤΗ ::


Στην αρχή ήρθε η περιβόητη ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ :
Πρώτα γκρεμίστηκαν  όλα τα παραδοσιακά απλά σπίτια καθώς και τα περισσότερα κλασσικά αριστουργήματα  των πόλεων ( μέχρι  και το περιβόητο Ξενοδοχείο   Μεντιτερανέ της Θεσσαλονίκης κατεδαφίστηκε  !). 
 Ύστερα δόθηκαν  χωράφια και οικόπεδα - φιλέτα σε παραλίες « γαλάζιων σημαιών » και σε κοσμοπολίτικα νησιά, -  για να ανοικοδομηθούν χιλιάδες βίλλες , επαύλεις   και αμέτρητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ! !.

Μία  εικονική   κοσμογονία που ανέτρεψε το σκηνικό     « ΕΛΛΑΣ»      ,αναποδογυρίζοντας τις κοινωνικές ισορροπίες και μετατρέποντας σε  « δήθεν πλούσιους» τους μισούς ‘Έλληνες !
Για τους αμέτρητους νεοέλληνες λέω, που- με τη μέθοδο της αντιπαροχής- κατέστησαν ιδιοκτήτες 2,3,4,5, η και περισσότερων διαμερισμάτων και καταστημάτων και βρέθηκαν ξαφνικά με ξεχειλισμένες  τσέπες , και παραφουσκωμένα πορτοφόλια (και….μυαλά!).

Οι πόλεις διπλασιάσθηκαν σε πληθυσμό !
Και να τα 4χ4,,να οι Μερσέντες, να τα ΒΜW , (γνωρίζω νεαρό χωρικό στην ορεινή Χαλκιδική, κάτοχο Porshe! ) ,   να τα ταξίδια στα Ντουμπάϊ και τις Μπαχάμες ,να οι …Μύκονες και  οι Σαντορίνες, να τα Μπουζούκια, να τα εξοχικά ,και  τα λυόμενα , να τα φουσκωτά  και τα τροχόσπιτα .
 Και - να μην το ξεχάσω -: πάμε Καζίνο , πάμε για σκι  , πάμε για φραπέ και για σφηνάκια  και  ….ΟΛΟΙ οι ηλικίας από 18 μέχρι …35 χρόνων ,πάμε για Πανελλήνιες στα Α.Ε.Ι  και τα Α.Τ.Ε.Ι . ! ( έτσι γεννήθηκε , άλλωστε ,  ένα νέο  πληθυσμιακό είδος  , οι….αιώνιοι  φοιτητές  και , βέβαια,  τα αμέτρητα   μπαράκια  και   οι καφετέριες, αντικατέστησαν τα…αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων !).
Την ίδια εποχή ατέλειωτες χιλιάδες  βλασταριών μας    διορίσθηκαν στο έρμο το Δημόσιο … με ελάχιστα προσόντα αλλά με  γερό πράσινο η μπλε ¨χαρτί
Αυτά στις πόλεις,  θα μέναν πίσω ,όμως , τα χωριά;;

Οι καφενέδες φύσκα , απ` το πρώί , τα τσίπουρα και οι  ρετσίνες  έρρεαν εν αφθονία κι` οι Αλβανοί  στους ελαιώνες να μαζεύουν τις εληές ( μισά- μισά η ταρίφα !)
Ούτε σπυρί καλαμποκιού , ούτε αγγούρια και ντομάτες , ούτε μια πιπεριά δεν σπέρνανε  -και οι ….οπωροπώλες- άλλωστε- κλέφτες θα γίνουν ;;;;
ΠΡΑΞΗ  ::ΔΕΥΤΕΡΗ
Τίποτα δεν διαβάσατε  ακόμη;
 Ποιος από μας ,φίλοι μου,  ήξερε από χρηματιστήριο;;
Ένας στους χίλιους , και πολλούς είπα !
Κι` όμως , μέσα σε λίγους μήνες , παρασέρνοντας ο ένας τον άλλον , μπήκαμε  στο…. θησαυροφυλάκιο  κι` αρχίσαμε να κερδίζουμε κάθε μέρα, χιλιάδες, πολλές χιλιάδες !.
Μέσα σε λίγες μέρες , σε λίγες εβδομάδες ,άϊντε σε λίγους μήνες  γίναμε όλοι…. εκατομμυριούχοι !
 Ανοίξαν τα…πουγγιά, βγήκαν απ` τις τράπεζες τα εφ`άπαξ , βγήκαν λίρες  και κομποδέματα απ` τα σεντούκια και επενδύθηκαν σε μετοχές !!.
 Κι` ύστερα;;;,ύστερα οι επιτήδειοι , οι απατεώνες, οι γκάγκστερς , αφού ξεφορτώθηκαν τα φουσκωμένα χαρτοφυλάκιά τους  , έριξαν  έντεχνα τον πανικό με αθρόες πωλήσεις κ.λ.π.   κι` έτσι  σε λίγο οι μετοχές κατρακύλησαν  στον πάτο και ΟΛΟΙ , ΟΛΟΙ μας, χάσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε.

Και…ΠΡΑΞΗ  ΤΡΙΤΗ
ΚΙ` ύστερα ;,  ύστερα άρχισαν οι τράπεζες να παρακαλούν να δώσουν κάρτες ! .
Και να οι VISES , να οι ΕΘΝΟκάρτες , να οι EURO,να οι ΠΕΙΡΑΙΏΣ και οι ΑΛΦΑΒΑΝΚ -κάρτες και δεν συμαζεύεται !!,
Από 1-10 κάρτες απέκτησε  ο καθένας μας,
 ( Θυμάμαι πως  για να πάρω κάποτε μια κάρτα DINERS ,κατουρημένες ποδιές είχα φιλήσει  -  την είχα απόλυτη ανάγκη, θα ταξίδευα στο εξωτερικό για λόγους υγείας συγγενικού προσώπου -).
 Πρώτα αρχίσαν οι  αθρόες αγορές .
Ψωνίζαμε ακατάπαυστα , δανείζομασταν με  τη μιά για να ξεχρεώνουμε την άλλη κι`έτσι μας χρέωσαν ως τον λαιμό! .
Ϋστερα άρχισανε τα δάνεια :
 Τα  δάνεια  τα στεγαστικά, τα δάνεια τα  επισκευαστικά, τα καταναλωτικά, τα διακοποδάνεια τα…γαμοδάνια ( για το ιερό μυστήριο του γάμου ,λέω, όχι  το…άλλο που πήγε ο νούς σας !).
Και , αφού μας κάναν όλους…πλούσιους ( υποθηκεύοντας εκ του ασφαλούς ΟΛΑ τα περιουσιακά μας στοιχεία )  , μας ρίχνουν ξαφνικά στην περιβόητη  ΚΡΙΣΗ ( υπάρχει λέει και σ`άλλες χώρες !! -και να μην υπήρχε ,βέβαια , εμείς πάλι για  κλάματα  θα ήμασταν!).
 Μας βάζουν  φόρους και χαράτσια και στο ….κατούρημα ακόμη, καταργούνε δώρα και επιδόματα, κουρεύουνε οριζόντια και καθέτως ( αναδρομικά ) μισθούς και «κεκτημένα» , ενώ ( μυστήριο …πράμα ! ) οι βενζίνες και τα άλλα αγαθά τραβάν την…ανηφόρα!!
Και  έτσι  ξαφνικά , οι πρώην ( δήθεν ) πλούσιοι προσπαθούμε να κρατηθούμε ζωντανοί , ξεπουλώντας σε κατηφορίζουσες τιμές , σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, φουσκωτά, τρέχουμε να βρούμε αγοραστές  ( όπως και στο χρηματιστήριο) αλλά δεν…βρίσκουμε!
 Γιατί δεν ήρθε ακόμη το..."πλήρωμα του χρόνου" , φίλοι μου , οι ύαινες καραδοκούν ,σε λίγο οι αξίες θα κατρακυλήσουν  σαν τις μετοχές της Εθνικής και της Αγροτικής που από 30 και 40 ΕΥΡΩ  τις  βούλιαξαν   στα δεκαπέντα κι` είκοσι….. ΛΕΠΤΑ ( ! )  ,   χωρίς ντροπή οι…νεκροθάφτες  και τότε, τότε θα μας πάρουν και τα…σώβρακα ,. ! !!
 Ναι κι` αν νομίζετε ότι αστειεύομαι, καλού κακού, προμηθευτείτε λίγες δωδεκάδες,όπως έκανα κι` εγώ – ( ΜΙΝΕΡΒΑ ,Νο 6 ) , σε κάνα χρόνο θα μου....πέφτουν  απ` τη….δίαιτα ,κι` αυτά  !!)

Αυτά, με την αγάπη μου αλλά να θυμάστε :

 " Η τήρηση  του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ  των  ΕΛΛΗΝΩΝ  που δικαιούνται  και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ επιχειρεί να το καταλύσει με την ΒΙΑ .
{ ΑΡΘΡΟ 120   , παράγραφος 4 , του ισχύοντος  Συντάγματος  της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟ  :
Το τελευταίο άρθρο του προηγούμενου Συντάγματος ήταν το περιβόητο 1 1 4  ,  το οποίο έγινε σύνθημα και σημαία της περιβόητης  γενεάς του  ΕΝΑ  ΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ !
 Οι  ΗΓΕΤΕΣ της  γενιάς εκείνης ,βέβαια, μας κατάντησαν σ`αυτό το χάλι,
Γι` αυτό τα μάτια σας …114 , ποιους
θα εκλέξετε στις επόμενες εκλογές!
 Δρ Βλάσης Γωγούσης 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη