3 Μαρ 2012

Η δύναμη της ψήφου

Γράφει ο Κίμων Μηταλίδης
Ο λαός έχει στα χέρια του μία δύναμη, της οποίας την αξία δεν έχει εκτιμήσει σωστά. Με την ψήφο μας μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας και να στείλουμε το πραγματικό μήνυμα στους αποδέκτες, που είναι οι πολιτικοί και τα κόμματα.

Συχνά, ακούμε τον κόσμο να λέει: «μία ψήφο έχω εγώ θα αλλάξω τα πράγματα;», κι όμως. Όλοι μία ψήφο έχουμε σε όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας, και ίσως στις εκλογές να είναι η μοναδική έκφανση της σύγχρονης δημοκρατίας μας όπου όλοι είμαστε πραγματικά ίσοι. Η ψήφος έχει την ίδια αξία από όποιο κοινωνικό στρώμα κι αν προέρχεται, όποια οικονομική επιφάνεια κι αν έχουμε.
Με την ψήφο μας επιλέγουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν κι εδώ είναι η δική μας ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας μέχρι σήμερα, όλους αυτούς που κυβέρνησαν και άσκησαν εξουσία εμείς τους επιλέξαμε. 
Η ευχή τώρα πρέπει να είναι ότι το πάθημα μας έγινε μάθημα, ότι έχουμε ωριμάσει και ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Έχουμε υποχρέωση πρώτα στις επόμενες γενιές και μετά στους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα και ακόμα καλύτερο από το χθες.
Φτάνει πια με την πλύση εγκεφάλου από όπου και αν προέρχεται, φτάνει με την επιλογή με βάση άλλα κριτήρια και όχι αυτά της αξιοσύνης και της ικανότητας. Μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στα σχέδια όλων και να στείλουμε στη βουλή όσους πραγματικά αξίζουν μέσα από όποιο κόμμα κι αν επιλέξουμε ο καθένας.
Όλοι στις τοπικές κοινωνίες γνωριζόμαστε και μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς για τον τόπο μας, πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας.
Η Ελλάδα μας δεν είναι αυτή που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν. Ο Έλληνας ήταν και είναι περήφανος και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποδείξει στην πράξη τη σοφία του.
Μηταλίδης Κίμων, Οικονομολόγος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη