3 Απρ 2012

Παπαθεμελής: "30.000 μετανάστες χωράνε τα στρατόπεδα. Οι υπόλοιποι;"

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Παραμονές εκλογών, εξουσία και κατεστημένα κόμματα, αφού αντιπαρήλθαν αδιάφορα επί τόσα χρόνια, το πρόβλημα που εν τω μεταξύ άφησαν να μετεξελιχθεί σε τερατούργημα, θυμήθηκαν το λαθρομεταναστευτικό.
Ονομάζουν 30 εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα «Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών», 30x1000=30.000 ανώτατη χωρητικότητα ατόμων. Εννοείται ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών εκτιμάται από τις αρχές, σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.
Πολλά πάντως από τα στρατόπεδα, βρίσκονται σε ήδη πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως π.χ.αυτό των Λαγκαδικίων στο Δήμο Λαγκαδά, που δίπλα του υπάρχει και το Σχολείο και η εγκατάσταση εκεί Αφροασιατών υποτίθεται προσωρινά-αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού-ευλόγως προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.
Εξ άλλου, το «μέτρο» δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Στην αρίστη των περιπτώσεων, θα ανακουφίσει 30x1000=30.000 από το 1,5 εκατομμύριο του όλου αριθμού αλλά πιθανότατα θα λειτουργήσει ως κράχτης (και όχι φράχτης) για νέους εισβολείς.
Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές στους αμβλύωπες των Βρυξελλών, ότι πρέπει:
α) Να χρεωθούν, την προστασία των ανατολικών συνόρων τους, δηλαδή να πληρώσουν το κόστος μιας πραγματικής φύλαξης με ό,τι σημαίνει αυτό.
β) Τυχόν «Κέντρα φιλοξενίας», πρέπει να στηθούν εκτός των Κοινοτικών συνόρων, δηλαδή στην Τουρκία, η οποία είναι ο κύριος αυτουργός του εγκλήματος του δουλεμπορίου.
γ) Να τροποποιηθεί αμέσως το «Δουβλίνον ΙΙ», δηλαδή η απόφαση με την οποία η Ε.Ε. φόρτωσε καθ’ ολοκληρίαν στην Ελλάδα το πρόβλημα.
Αν λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι αυτό το 1,5 εκατομμύριο, ασχέτως των δυσάρεστων συνθηκών παραμονής του, ζει στην Ελλάδα και από την αγρίως δοκιμαζόμενη αυτόν τον καιρό Ελλάδα, μόνο μια ξεκάθαρη αξίωση προς τους Κοινοτικούς να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί, θα οδηγήσει σε μια ανεκτή λύση, αλλοιώς αν εξακολουθήσουν να μας θεωρούν «χωματερή» τους, πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορά μας για να φτάσουν όλοι στο Παρίσι, στο Βερολίνο και όπου τους «πονάει».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη