25 Απρ 2012

Ο μοναδικός Πομάκος υποψήφιος βουλευτής

Ο Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, είναι ο μοναδικός Πομάκος υποψήφιος, που συμμετέχει σε βουλευτικές λίστες, διεκδικώντας τη ψήφο των συμπατριωτών του, μουσουλμάνων και χριστιανών, στην Ξάνθη με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».


«Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η κατάσταση που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλμα Τα κόμματα εξουσίας, απέτυχαν παταγωδώς ακόμη και στο να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για τους Έλληνες, υποθηκεύοντας το σήμερα και το αύριο, όλων μας» λέει στο protothema.gr ο κ.Μεχμέτ Αλή, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να πολιτευτεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Μπροστά στην κατηφόρα, πήρα την απόφαση να αντιδράσω όπως εκατομμύρια Ελλήνων. Πλέον σημασία δεν είναι η διαπίστωση της τραγικής κατάστασης, αλλά πώς μπορούμε να φέρουμε και πάλι το χαμόγελο, στα χείλη μας.

Πήρα την απόφαση να ταχθώ στον αγώνα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», διεκδικώντας την ψήφο σας στις εκλογές της 6ης Μαΐου, γιατί υπάρχει και ο «άλλος» δρόμος. «Πρέπει να ενωθούμε όλοι, όχι για να παραδώσουμε τη χώρα, αλλά για να αντισταθούμε στην παράδοση τη χώρας. Να ενωθούμε, όχι για να υποκύψουμε στους νέους κατακτητές, όχι για να ακούσουμε τους δοσίλογους, αλλά για να πούμε το «ΟΧΙ». Το «ΟΧΙ» που πρέπει να οδηγήσει σε ένα εθνικό μέτωπο αντίστασης» όπως διαλαλεί από την πρώτη στιγμή ο Πάνος Καμμένος».

Ο Πομάκος υποψήφιος των «ανεξάρτητων Ελλήνων», κατάγεται και ζει στη Μάνταινα της Ξάνθης. Ένα μικρό Πομακοχώρι, που όπως πολλά χωριά στην ελληνική επαρχία, είναι ξεχασμένα από το κέντρο. «Θεωρώ απαράδεκτο που ενώ πληρώνω τους φόρους μου και τις υποχρεώσεις μου στο κράτος, το παιδί μου να μαθαίνει γράμματα σε ένα σχολείο, που μπάζει από παντού νερά όταν βρέχει» λέει ο ίδιος με νόημα.

Εργολάβος στο επάγγελμα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της μοναδικής πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς των Ελλήνων Πομάκων, που μεθοδικά έχει μπει στο «στόχαστρο» της τουρκικής προπαγάνδας, που «βαφτίζει» Τούρκο κάθε μουσουλμάνο στην Θράκη.
Παράλληλα δραστηριοποιείται στην Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, γιατί πιστεύει πως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι αναγκαίο όσο ποτέ, η μεταξύ μας αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια. «Ειδικά στην Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουμε αποδείξει πως η θρησκεία δεν μας χωρίζει και δεν χτίζει τείχη ανάμεσα μας» τονίζει ο ίδιος.

Όσον αφορά τους λόγους που οι ψηφοφόροι της Ξάνθης, θα μπορούσαν να τον στηρίξουν, ο ίδιος λέει : «Ζητάω την ψήφο χριστιανών και μουσουλμάνων της Ξάνθης, για να βάλω το δικό μου λιθαράκι, στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των περήφανων Ελλήνων. Αυτή την εμπιστοσύνη, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω, γιατί πολύ απλά είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες Έλληνες, που μπορεί η κρίση να χτύπησε αλύπητα, αλλά δεν λύγισε. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα, για μια Ελλάδα που όλοι θέλουμε και αγαπάμε» καταλήγει ο κ. Μεχμέτ Αλή.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη