9 Απρ 2012

"Πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής";

Άρθρο του Χρήστου Νικολαϊδη για ta xalia

Πρέπει να έχω ακούσει πάνω από 500.000 φορές το ηλίθιο (για μένα) ερώτημα "μα, επιτέλους πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής", όχι μόνο στα δημόσια πράγματα, δηλαδή σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά και σε παρέες, σε συζητήσεις φίλων και γνωστών...
Θα μιλήσει όποτε ο ίδιος το θελήσει, είναι η απάντηση. Και ευτυχώς που δεν μίλησε μέχρι τώρα, θα προσέθετα εγώ. Αλλά, αισθάνομαι το ερώτημα τίθεται όχι για να απαντηθεί αλλά επειδή...
όποιος το απευθύνει στην παρέα του ή το κοινό θέλει να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα να προωθήσει το δικό του στόχο και όχι να λάβει απάντηση...
Και εξηγούμαι:
- Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πείσουν ότι η σιωπή σημαίνει ενοχή, οπότε τους βολεύει να θέτουν το ζήτημα συνεχώς.
- Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν οπωσδήποτε να πουν ότι μάλλον ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχε τίποτε να πει, είναι περίπου αποστομωμένος, οπότε αυτό δεν επιθυμούν να ξεχαστεί...
- Υπάρχουν και οι άλλοι, οι ενταγμένοι στη ΝΔ που συναισθάνονται ότι εάν μιλήσει αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το κόμμα τους, οπότε το θέτουν μπας και το πετύχουν... Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και όσοι βρίσκονται κοντά αλλά όχι μέσα στη ΝΔ και ψάχνουν ένα επιχείρημα για να κάνουν ένα βήμα κοντύτερα στο κόμμα.
Οπότε, οι πάντες το θέτουν για δικό τους συμφέρον... Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό. Ωστόσο, άκαιρο γιατί μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως η λύση της σιωπής ενός πρώην πρωθυπουργού δεν μπορεί να υπακούει σε ιδιοτέλειες. Εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, το τι επιθυμεί δηλαδή αλλά και από το εάν από τη δημόσια παρέμβαση του στα πολιτικά πράγματα θα κριθούν σημαντικές εξελίξεις για την Πατρίδα μας. Προσωπικά, μόνο εκεί βλέπω τους παράγοντες που θα ενεργοποιήσουν ή θα απενεργοποιήσουν μία τέτοια διάθεση.
Ευτυχώς όμως (κατά την άποψή μου) μέχρι τώρα δεν μίλησε ο Κώστας Καραμανλής. Φανταστείτε να είχε μιλήσει για παράδειγμα πριν βγουν στη φόρα τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, από τα οποία μάθαμε με πόση... "συμπάθεια" τον έβλεπαν οι Αμερικάνοι.
Εάν το είχε κάνει την εποχή του "Λεφτά υπάρχουν" ή και λίγο αργότερα, θα έβγαινε, θα μιλούσε αποδυναμωμένος και πολλοί λίγοι θα τον άκουγαν, ακόμη λιγότεροι θα τον πίστευαν.
Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της πολιτικής. Από τότε μάθαμε ότι ο Καραμανλής δεν δραπέτευσε με τις πρόωρες εκλογές, όπως κάποιοι είχαν πιστέψει τότε, αλλά τις επέλεξε γιατί τότε έπρεπε μία κυβέρνηση με άθικτο το πολιτικό της κεφάλαιο να πάρει μέτρα για να σώσει την Ελλάδα. Μάθαμε ακόμη ότι οι υποθέσεις Ζαχόπουλου και Βατοπαιδίου, που τον είχαν ξεφτυλίσει τότε, ήταν απλές μπούρδες των διωκτών τους και υπερβολές των ΜΜΕ.  Ότι αυτό που κάποιοι τότε ονόμαζαν "ξεπούλημα" και χτυπιόντουσαν με τα ΜΑΤ για να το αποτρέψουν, δηλαδή η συνεργασία με τους Κινέζους, είναι σήμερα ο μόνος αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας που δουλεύει!
Πληροφορηθήκαμε επίσης στο μεταξύ ότι υπήρξε πρωθυπυργός της χώρας που καλούνταν να λειτουργήσει με το πιστόλι στον κρόταφο. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά! Ότι απειλήθηκε η ζωή του και ότι το σχέδιο δολοφονίας του είχε μπει σε εφαρμογή!
Αφού μάθαμε όλα αυτά τώρα νομίζω ότι μπορούμε να τον ακούσουμε με καθαρό μυαλό. Αλλά ίσως να υπάρχουν κι άλλα παρόμοια που σε λίγο θα βγουν στον αέρα., οπότε καλύτερα που δεν μιλά ακόμη!
Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ακόμη υποκείμενο της ιστορικής μελέτης...

ΥΓ: Χθες πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι ένας από όσους κάρφωναν τον Καραμανλή στην αμερικανική πρεσβεία ήταν ο "Ανεξάρτητος Έλληνας" Πάνος Καμμένος, ας όψονται τα Wikileaks. Συναντούσε -γράφουν τα τηλεγραφήματα- τους αμερικανούς πράκτορες και τους ενημέρωνε για το τι συνέβαινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το "πού το πήγαινε ο Καραμανλής στα εθνικά θέματα και ο Μεϊμαράκης με τα εξοπλιστικά"! Μπράβο Πάνο! Και εγώ που νόμιζα ότι η ΝΔ σε πληρώνει μόνο για τις χαζομάρες που έκανες με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (θα μάθατε ότι ο κ. Πάνος χρέωσε με 250 χιλιάδες ευρώ γιατί έκανε περιοδείες ως υφυπουργός με ελικόπτερα της ΠΑ, στο τέλος των οποίων κατέληγε στη Μύκονο ή την Ικαρία, που έχει εξοχικό)! 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη