11 Απρ 2012

Περί ανεξαρτησίας της Κρήτης

Με την ιδιότητα μου ως κτηνοτρόφος και σε σχέση με τα λίγα γράμματα που κατέχω, αισθάνομαι το βάρος τση ευθύνης που έχω ως γνήσιος Έλληνας πατριώτης, να διαβεβαιώσω τον κάθε τυχάρπαστο αλαφροΐσκιωτο ξιπασμένο, πως δεν υπάρχει θέμα αλλά...
και ούτε περίπτωση αυτονομίας τση Κρήτης από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν κατέχω αν ετούτανα τα  σενάρια τα φαντάζουνται και τα διαλαλλούν  πράμα δοσήλογοι υποκινούμενοι γι πράμα ξιπασμένοι που είδανε το πρωί πρωί την σκια ντονε μεγάλη και θαρούνε πως είναι άντρες,   όπως όμως και νάναι, δεν έχουνε ούτε τα κότσια ούτε την δύναμη να τα βάλουνε με εμάς τσοι υπόλοιπους τσοι πολλούς τσοι κουζουλούς Κρητικούς, που μπορεί μερικοί γδυμνοχοχλοί κοντυλοφόροι να μας σε  λένε πότε πότε γραφικούς, όμως πολύ καλά κατέχει ήντα τονε περιμένει ανέ πιαστεί κιανείς τέτοιος βρώμος.

Γιατί μόνο αν είναι βρώμος κιανείς, μπορεί να σκέφτεται περί αυτονομήσεις και τέτοιες μπούρδες.

Εμείς οι Κρητικοί, μπορεί κιαμιά φορά να πίνομε μια δύο τσικουδιές παρεπάνω, όμως δεν ντη πίνουμενε γιατί είμαστανε μεθύστακες, αλλά γιατί γατέμενε πως πότε πότε χρειάζουντε ένα δυό ποτηράκια, ε, έτσα για να ξυπνά το αίμα.

Εγώ, κετέχω πολλούς βοσκούς, απού τα λασιθιότικα, να μπει τα ηρακλιώτηκα να σκολάρη ντο ψηλωρείτη, να ντιδίρη του καλλικράτη να πιάσει όλες τσοι μαδάρες μέχρι ντη κάντανο, για κιονά  είμαι 100% σίγουρος πως όσο θα γρηκάτε έστω ένα σκλαβέρι των οζών στοι κορφές, η Κρήτη θα είναι η ψυχή τση υπόλοιπης Ελλάδας.

Μα, να σας σε πω δα και τούτονε,,  και ,, μεταξύ μας και μη βγει παρά έξω: δε σας σε κάνει εντύπωση πως όσοι διακινούν ετούτανα τα σενάρια, χώνουντε.
Ίδετε μέχρι εδά κιανένα τση περασάς να βγει ανοικτά και να μιλήσει. Ίδετε; 

Σας σε πληροφορώ, πως δεν θα βρεθεί ποτέ κιανείς κρητικός τση περασάς ανοικτά, να βγει και να πει μισή κουβέντα για αυτονομία τση Κρήτης, γιατί κατέχει ίντα τον νε περιμένει την άλλη μέρα και αυτόν και το κωλόσογο ντου.
Εμείς έπαε, κατέμενε πολύ καλά, πως τον όφι πρέπει να τονε ξεβγάνης  νωρίς νωρίς, πριν να προλάβει να μεγαλώση.
Γιά κιονά, σας το λέω, όσο καιρό ακόμη θα  βγαίνει ο ήλιος απού την ανατολή, δεν υπάρχει περίπτωση να γενεί το χατίρι κιανενούς, που γλείφεται να για την Κρήτη.
Η Ελλάδα είναι η μάνα τση Κρήτης. Και η Κρήτη είναι ο προστάτης τση μάνας τση.  Αυτά πάνε μαζί.
Αλλά πιστεύω να  έχετε όλοι σας ακουστά για την περιοχή του Κουρνά στον αποκώρανα στα Χανιά.
Υπάρχει μια παροιμία που λέει: Επά Κουρνάς και μπαμ και κάτω. Λοιπόν:  Επά Κρήτη και μπαμ και κάτω.
Τα υπόλοιπα είναι περιτά.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη