27 Απρ 2012

Δεν φτάνει η συγνώμη σου κ. Παπανδρέου...

Από το Μάχιμο

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαίας, Γιώργος Παπανδρέου, (δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης σας θυμίζω, αν χρειαζόταν, μάλλον δεν θα εκλεγόταν …) παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος, όπου..
ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα λάθη που έγιναν όταν κυβέρνησε τη χώρα την περίοδο 2009-2011.
Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω αλλά και επειδή δεν θέλω να με θεωρήσετε εμπαθή με τον συγκεκριμένο κύριο που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, έχοντας το θράσος να το πράξει από το ακριτικό Καστελλόριζο (γιατί άραγε;), θα σας θυμίζω το πρόγραμμα του, για το οποίο ο λαός τον εξέλεξε ως πρωθυπουργό. Το αντέγραψα αυτούσιο από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.
«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών.
Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: 
Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου»
Δεν θα σχολιάσω κάτι το αφήνω στην κρίση σας. Απλά θα σας ρωτήσω έγινε κάτι από όλα αυτά που διαβάσατε; Συγκρούστηκε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου με συμφέροντα και συντεχνίες π.χ. σε ΔΕΗ, ΟΣΕ, με τους μηχανισμούς που οι περισσότεροι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έθρεψαν τις προηγούμενες δεκαετίες;
Και επειδή θα μου πείτε, μα υπήρξε η διεθνής Οικονομική κρίση, θα το δεχτώ. Θα σας θυμίσω μόνο τη φράση που έλεγε ο κος Παπανδρέου το 2009 στην προεκλογική περίοδο.
«Η κρίση είναι δική σας κε Καραμανλή, εσείς την δημιουργήσατε…»
Αυτά τα λίγα…. Γιατί λαός που ξεχνά, δεν έχει μέλλον.
Ωστόσο Έλληνες είμαστε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο, γι αυτό μην το βάζετε ποτέ κάτω. Ότι και αν μας τάζουν οι πολιτικοί μας, εμείς πρέπει από μόνοι μας να προσπαθούμε για το καλύτερο, έστω και μεμονομένα!
Υ.Γ. Και επειδή θέλω, μέρες που είναι, να ευθυμήσετε, σας ξαναθυμίζω και το αλήστου μνήμης πια προεκλογικό σποτ του ΓΑΠ το 2009 με τον "εκπληκτικής" εμπνεύσεως τίτλο "Πάμε"!!!


ΜΑΧΙΜΟΣ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη