8 Απρ 2012

Είναι απίστευτα μαλάκες; Είναι !

Τα ΄παμε χιλιάδες φορές στο taxalia: Κάθε φορά που οι ηλίθιοι, ανεγκέφαλοι, λοβοτομημένοι κρετίνοι (πόσο πρέπει να τους βρίσουμε για να συνέλθουν γαμώτο;), προσπαθούν να απλοποιήσουν κάτι, στα πλαίσια της πάταξης της γραφειοκρατίας, τα κάνουν σκατά ! Πάντα. Πάντα !
Τελευταίο κρούσμα, η "Κάρτα Αποδείξεων".
Μας έβαλαν να μαζεύουμε ένα σωρό κωλόχαρτα (αποδείξεις) από όλες τις αγορές, για να ..
μη μας τσακίσουν στους φόρους, να τις αθροίζουμε, να τις βάζουμε στο φάκελο και να τις παραδίδουμε στην εφορία. Εκεί, όπως πάντα, φυσικά και δεν τις έλεγξε κανένας, απλά τις πήραν και τις πέταξαν, όπως πάντα. Και έπραξαν σωστά, αφού δεν έχουν χρόνο να φτύσουν., προσθέσεις στα 3.000-4.000 κωλόχαρτα του κάθε φορολογούμενου θα έκαναν;;;;
270.000.000 περίπου αποδείξεις μάζεψε η ΔΟΥ Καλαμαριάς πέρυσι. Να πάει ο Βενιζέλος να τις αθροίσει ! (μου είπε φίλος εφοριακός).
Έτσι, μας πλάσαραν την κάρτα φορολογούμενου, μια κάρτα δηλαδή που θα μας απαλλάξει  (;) από τη συγκέντρωση αποδείξεων. Θεωρητικά θα έπρεπε να την έχουν οι μισοί Έλληνες και το σύστημα να τρέχει, αλλά πώς να τρέξει με τη μάζα των αχρήστων, που έχει μαζευτεί στα Υπουργεία;
Ανακάλυψαν λοιπόν, ένα χρόνο μετά, ότι ο λιανοπωλητής -ο περιπτεράς ας πούμε- θα εκδίδει έτσι κι αλλιώς απόδειξη λιανικής, θα περνάει την κάρτα σας από το τερματικό και η συναλλαγή σας θα περνάει online στο taxis με βάση την κάρτα. Κάποιος λοιπόν σκέφτηκε -ένα χρόνο μετά- ότι η απόδειξη, σας είναι άχρηστη. Άρα θα μείνει στον περιπτερά, ο οποίος θα τη δώσει σε κάποιον άλλο. Θα καταστρατηγηθεί η νομοθεσία δηλαδή. Τώρα το σκέφτηκαν οι μπούφοι !!!!!!
Και ποιά είναι η λύση;
Τη γράφουν στην πολυγραφημένη εγκύκλιο (πολ.) 1063/2012:

Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που επέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων που ορίζεται με τις διατάξεις, της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Ν. 2238/1994, τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.

2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του Ν. 1809/1988, μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.

Δηλαδή, τι θα συμβαίνει πρακτικά;
Θυμάστε πριν από μερικά χρόνια, που βάζαμε τις αποδείξεις στη φορολογική δήλωση και σφραγίζανε την πίσω πλευρά τα μαγαζιά και γράφανε το όνομά μας; Θυμάστε τι "μανούρα" ήταν;
Ε, τώρα, κάθε απόδειξη, για να μην διπλοχρησιμοποιείται, θα πρέπει να τη σφραγίζει ο μαγαζάτορας. Δηλαδή, θα πηγαίνετε στο περίπτερο στην Αριστοτέλους, που σπρώχνονται όλοι, άλλος περιμένει να αγοράσει εφημερίδα, την ίδια ώρα ένας φωνάζει "ένα Μάλμπορο σκληρό" και παραδίπλα τρείς αγχωμένες κυρίες που ουρλιάζουν "δύο εισιτήρια, θα χάσω το αστικό" και
για όλους αυτούς, ο περιπτεράς πρέπει να ζητά ή να περιμένει να του δώσουν την κάρτα αποδείξεων, να την περνάει στο σκάνερ, να εκδίδει -υποχρεωτικά- την απόδειξη λιανικής και να σφραγίζει με ένα σφραγιδάκι που θα έχει δίπλα, κάθε απόδειξη με την ένδειξη "Κάρτα Αποδείξεων".
Μετά -να το θυμηθείτε- θα ζητήσουν, σε κάθε χειρόγραφη απόδειξη, εκτός από τη σφραγίδα, να αναγράφεται και ο αριθμός της κάρτας !

Ρε δεν πάτε στο διάολο άχρηστοι; Έχετε καθίσει ποτέ μπροστά σε ταμείο;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη