28 Απρ 2012

Κυρία Γεννηματά, μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα blog από μια εφημερίδα;

Εφημερίδα είναι αυτό το πράγμα, που τυπώνεται σε χαρτί και πουλιέται στα περίπτερα. Π.χ. η «Gazeta Shqiptare» είναι εφημερίδα. Blog είναι ένα πράγμα στα κομπιούτερς, που βλέπουμε στην οθόνη, όταν μπαίνουμε στο ιντερνετ. 
Απλό; Όχι και τόσο για κακομαθημένα πασοκικά sites, τα οποία γράφουν:

1) Το "φιλικό" δημοσίευμα που αναπαράγει τις γνωστές μπούρδες περί "ανωνύμων blogs" (τα οποία το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε κατά κόρον για να αποδομήσει τον Καραμανλή):
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=5226


Φώφη Γεννηματά για "αθρόες ελληνοποιήσεις" και εθνικιστές εναντίον Βορειοηπειρωτών


"Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου. Η απόδοση της ιθαγένειας έχει γίνει τον Απρίλιο", σημειώνει η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME, το οποίο προήλθε από δημοσιεύματα ανώνυμων blogs.

" Επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς, που έχω εισπράξει το τελευταίο διάστημα, κυρίως, μέσα από ανώνυμες ιστοσελίδες, εθνικιστικού χαρακτήρα. Δεν θα πω να κοιτάξουν την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Ψιλά γράμματα για αυτούς που σηκώνουν το χέρι μόνο για να ασκήσουν βία.
Τους καλώ, όμως, να κοιτάξουν στα μάτια τους Βορειοηπειρώτες και να τους εξηγήσουν, μέχρι πότε θα έπρεπε να περιμένουν για να αναγνωριστεί και τυπικά, αυτό που είναι, δηλαδή Έλληνες".

Θυμιζουμε οτι πριν απο λίγες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονιζόταν ότι:

1. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί. Επιπλέον η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια ( και κατ΄ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

2. Οι τρεις αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011 επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα.

3. ΄Ολες οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες.

4. Οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που έχει ξεκινήσει και τηρείται την τελευταία εξαετία.

2) και η αλήθεια:
το δημοσίευμα δεν κάποιου blog, αλλά πρωτοσέλιδος, κεντρικός τίτλος της Αλβανικής εφημερίδας. Τι διάολο, μυωπία έχετε;
"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΓΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ" λέει.
Και Αλβανικά να μην ξέρετε, μοιάζουν με Αγγλικά: PASOK IMPORTS VOTES FROM SHQIPERIA θα ήταν στα Αγγλικά (οι Αλβανοί ονομάζουν την πατρίδα τους Shqiperia). Εύκολο δεν είναι;

το δημοσίευμα δεν είναι κανενός "ανώνυμου blog", αλλά πρωτοσέλιδος, κεντρικός τίτλος της Αλβανικής εφημερίδας. Τι δεν καταλαβαίνεις; Διαψεύστε λοιπόν την εφημερίδα κι αφήστε τις μπούρδες για blogs.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύθηκε αυτούσιο, από επώνυμα Βορειοηπειρωτικά sites, αν και δεν έχει κανένα νόημα η επωνυμία ή η ανωνυμία σε αυτή την περίπτωση.
Δηλαδή αν ένας ιστότοπος γράψει "ο χειμώνας ήταν φέτος πολύ κρύος" και το γράψει με το επώνυμό του ο συντάκτης, θα είναι πιό έγκυρο, από ότι αν δεν βάλει την υπογραφή του;
Αν δίπλα από το όνομά του, βάλει και την ηλικία του, το ΑΦΜ του, τον αριθμό ταυτότητας και το νούμερο παπούτσια που φοράει, θα είναι εγκυρότερο;

δείτε ολόκληρο το κείμενο από την Αλβανική εφημερίδα εδώ

και πάμε ξανά, για εμπέδωση:
το δημοσίευμα δεν κάποιου blog, αλλά πρωτοσέλιδος, κεντρικός τίτλος Αλβανικής εφημερίδας.

Να το ξαναπούμε;
στο pressdisplay μπορείτε να διαβάστε ολόκληρη την Αλβανική εφημερίδα.
http://www.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx
και ψάξτε gazeta shqiptare της 22-4-2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη