1 Απρ 2012

Nimetz: Eλλάδα και FYROM μπορούν να βρουν λύση για τo όνομα

Συνέντευξη στην εκπομπή "Porta" του κρατικού καναλιού MTV1 έδωσε ο Μάθιου Νίμιτζ. Σε αυτή εξεδήλωε την πεποίθησή του, ότι Ελλάδα και FYROM, μπορούν να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
"Δυστυχώς, καμία από τις προτάσεις που έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα δεν έγινε αποδεκτή και..
από τις δύο χώρες. Ωστόσο, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για μια καινούργια, πιο επιτυχημένη ιδέα, ή για την επαναδιαμόρφωση μιας παλιάς πρότασης με τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο χώρες. Έχω την πεποίθηση ότι κάποια μέρα θα βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα, γνωρίζω όμως επίσης ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο χώρες που θα θεωρήσουν τη λύση αυτή λανθασμένη", συνέχισε ο κ.Νίμιτς, ενώ σε ερώτηση για το πόσο σημαντική είναι η ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, δήλωσε "αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα" (This must be the top priority), αποκαλύπτοντας έτσι ότι ως διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. δεν είναι αμερόληπτος, αλλά ενδιαφέρεται για τα μονόπλευρα συμφέροντα της "δύσης".
Από πού ως πού, ο απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. εκφράζει την πεποίθηση ότι "πρώτη προτεραιότητα της FYROM πρέπει να είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ";;;;;;;;;;;.
Αν δηλαδή οι Σκοπιανοί, είχαν ως στόχο την ένταξη σε μια συμμαχία με τη Ρωσία, ο Νίμιτζ θα έλεγε τα ίδια;
Του ΟΗΕ είναι διαμεσολαβητής ή του ΝΑΤΟ;;;;;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη