9 Μαΐ 2012

Τα δώδεκα (-12-) κόμματα που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς) είναι στην ουσία 12 κόμματα μαζί, τα οποία στη γλώσσα του συνασπισμού ονομάζονται "συνιστώσες". Η πιό γνωστή και μεγαλύτερη είναι ο "Συνασπισμός", η μετεξέλιξη δηλαδή του πάλαι ποτέ "ΚΚΕ εσωτερικού" του Λεωνίδα Κύρκου. Ο "Συνασπισμός" δημιουργήθηκε το 1989 με την ονομασία...
"Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου" και το 2003 μετονομάστηκε σε "Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας" έχοντας ως κύριους εταίρους τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς: το ΚΚΕ και την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.), μετεξέλιξη του ευρωκομμουνιστικού ΚΚΕ Εσωτερικού. Ουσιαστικά είναι το κόμμα που ίδρυσαν οι "ανανεωτικοί" του ΚΚΕ, όταν αποχώρησαν από αυτό. Το 1993 πρόεδρος ήταν η Μαρία Δαμανάκη και το 1994 ανέλαβε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη "δίκη των πάμπερς". Mετά τον Κωνσταντόπουλο ανέλαβε ο Αλέκος Αλαβάνος και από το 2008 ο Αλέξης Τσίπρας.
Σήμερα αποτελείται από τις παρακάτω συνιστώσες, σύμφωνα με το site του. Κάνοντας κλικ στο όνομα κάθε συνιστώσας, μπορείτε να δείτε τις θέσεις της. Πρόκειται για μια βαβυλωνία ιδεών και θέσεων, την οποία πάντως κουμαντάρει με επιτυχία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέτυχε το θριαμβευτικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου.
(το ΔΗΚΚΙ που βλέπετε είναι το κόμμα του Τσοβόλα, από το οποίο όμως αποχώρησε ο Τσοβόλας, η ΑΚΟΑ είναι ο γνήσιος διάδοχος του ΚΚΕ εσωτερικού)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη