21 Μαΐ 2012

"Θα φορολογήσουμε τους πλούσιους"

Η γνωστή μπαρούφα είναι το καταφύγιο κάθε άχρηστου πολιτικάντη, όταν ο δημοσιογράφος ζητά πειστικές απαντήσεις, στις εύκολες εξαγγελίες. Η θολούρα που υπονοεί η φράση, είναι ικανή να πείσει κάποιους ανεγκέφαλους, που πιστεύουν ότι οι "άλλοι" θέλουν να φορολογήσουν τους φτωχούς, ενώ υπάρχουν οι κακοί πλούσιοι, που φοροδιαφεύγουν και ο ήρωας...
θα τους φορολογήσει.
Ποιός όμως είναι πλούσιος; Κανείς δεν σκέφτεται την εξαιρετικά απλή απάντηση:
Πλούσιος είναι όποιος δεν πληρώνει φόρους, επειδή δεν δηλώνει το εισόδημά του. Στην Ελλάδα, η φορολογική επιβάρυνση είναι ...100%. Όσα λεφτά βγάζεις, σου τα παίρνει η εφορία. 
Είτε μέσω της φορολογίας εισοδήματος, είτε από ΦΠΑ, χαρτόσημα, χαράτσια, ειδικά τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ. Όσοι έχουν επιχείρηση ξέρουν ότι αν δηλώνεις όλα τα εισοδήματά σου, απλά κλείνεις! Τόσο απλά.
Γιατί η φορολογική επιβάρυνση είναι Ε-Ξ-Ω-Φ-Ρ-Ε-Ν-Ι-Κ-Η. Το αδηφάγο κράτος δεν χορταίνει να σε βάζει να πληρώνεις. Έτσι και κάνεις το λάθος να δηλώσεις ό,τι βγάζεις, κάηκες !
Πληρώνουν πάντα οι συνεπείς και πλουτίζουν αυτοί που κρύβουν.
Πλούσιος, είναι όποιος δεν δηλώνει εισοδήματα. Για παράδειγμα, το μέντιουμ, το οποίο "δαγκώνει" την καημένη τη χοντρούλα, της τρώει 10.000 ευρώ για να της λύσει τα μάγια, ούτε απόδειξη κόβει, ούτε ΦΠΑ πληρώνει, ούτε "φορολογική αναμόρφωση" κάνει.
Τσεπώνει το δεκαχίλιαρο και αφού μαζέψει μερικές εκατοντάδες δεκαχίλιαρα, τα βγάζει στην Κύπρο.
Αυτός είναι ο πλούσιος. Αν δήλωνε τα εισοδήματα, κρατούσε βιβλία κι έμπλεκε με Ε1, Ε3, Φ10 και λοιπά, ούτε 10.000 θα μπορούσε να πάρει, ούτε θα του έμενε ευρώ!
Υπάρχει λοιπόν μια βασική αρχή στην οικονομία που είναι η εξής:
Αν μπορούμε να εντοπίσουμε τα εισοδήματα κάποιου "πλούσιου", τότε -εξαιτίας της υπερφορολόγησης- αυτός καθίσταται αυτομάτως φτωχός. Άρα δεν υπάρχει πλέον "πλούσιος" να φορολογήσουμε!

Επειδή διάφοροι παπατζήδες "ευκολάκηδες" επαναλαμβάνουν το ίδιο τροπάριο, υπενθυμίζουμε, ότι σε σύνολο 5.700.000 φορολογουμένων, εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ, δηλώνουν μόνο 695 Έλληνες !

Επανάληψη, για να εμπεδωθεί: εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ, δηλώνουν μόνο 695 Έλληνες !

Επειδή λοιπόν, τα άμεσα έξοδα του κράτους σε περίοδο λιτότητα, είναι 55 δις ευρώ (μισθοί,συντάξεις, πληρωμές στα νοσοκομεία, δαπάνες για εξοπλιστικά), κάποιοι πρέπει να τα πληρώσουν. 
Οπότε, και το σύνολο του εισοδήματος των 695 πλούσιων να κατασχέσεις, θα έχεις πάλι 1 δις το πολύ.
Τα υπόλοιπα 54 θα τα πληρώσει ο ...λαουτζίκος.
Για αυτό άλλωστε τυχαίνει να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι και οι ίδιοι, τόσες δεκαετίες, στις οποίες χορτάσαμε από υποσχέσεις ότι "θα πληρώσουν οι πλούσιοι". 

Πλούσιοι δεν υπάρχουν, οπότε ας τελειώνει ο λαϊκισμός, ας μειώσουμε δραστικά τους φορολογικούς συντελεστές, ώστε να μην καταστρέφεται όποιος είναι ειλικρινής και να μη φεύγει από τη χώρα κι ας μειώσουμε ακόμη δραστικότερα, τις δαπάνες του δημοσίου. 
Δεν μπορεί το σύνολο των άμεσων και έμμεσων φόρων (20.677+29.144= 49.831 δις), να μην καλύπτει τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (51.839 δις) !
Δεν βγαίνει ο λογαριασμός, πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Και κάποιοι θέλουν να προσλάβουν άλλες 100.000 δημοσίους υπαλλήλους !!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη