22 Μαΐ 2012

Εναντίον όλων των Ευρωπαίων ηγετών ο Αλέξης! Πρόσβαλε βάναυσα τον Ολάντ!

Μέτωπο και με τον Φρανσουά Ολάντ, εκτός από τη γερμανίδα Καγκελάριο, ανοίγει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι για συναντήσεις με επικεφαλής αριστερών κομμάτων εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση με προσβλητικές μάλιστα εκφράσεις κατά του νεοεκλεγέντος γάλλου Προέδρου.
Αφορμή για την επίθεση στον γάλλο ηγέτη - ο οποίος είναι ο ..
κύριος υποστηρικτής της Ελλάδας στην ΕΕ και αναμένεται στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής να προτείνει ένα πακέτο ανάπτυξης για τη χώρα μας - ήταν η απόρριψη εκ μέρους της Προεδρίας τού αιτήματος Τσίπρα για συνάντηση με τον γάλλο Πρόεδρο.

«ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ». Η γκάφα Τσίπρα έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου σε αίθουσα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό». Για να προσθέσει: «Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά, διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλε όχι για ν' αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».
Η επίθεση στον Φρανσουά Ολάντ ολοκληρώθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, κι αφού ο Ζαν-Λικ Μελανσόν απευθυνόμενος κυρίως στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όχι μόνο υπερθεμάτισε στα λεγόμενα Τσίπρα αλλά επιτέθηκε και στους «πρώην συντρόφους του» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί και αυτοί «σαν στρατιωτάκια που κάνουν καριέρα, επίσης δεν δέχτηκαν να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το μήνυμα» είπε ο Μελανσόν, εμπλέκοντας στην επίθεση και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: «Οτι το κόμμα του Ολάντ είναι υπέρ του Μνημονίου όπως ήταν ο κ. Παπανδρέου, είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».
Στην κορόνα Μελανσόν, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πλειοδοτήσει: «Με τον Ζακ-Λικ Μελανσόν είμαστε πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι στα πλαίσια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».
Γαλλικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν αήθη την επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας.

«ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στην κατάμεστη από διεθνή ΜΜΕ αίθουσα με τη φράση «δεν ξέρω εάν φοβίσαμε την Ευρώπη, αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ' ό,τι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ», ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι δεν ξέχασε τον αντίπαλό του στις εκλογές του Ιουνίου αποκαλώντας τον Αντώνη Σαμαρά «ιμιτασιόν Σαρκοζί».
Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στείλει μηνύματα κατευνασμού της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και να τονίσει το φιλοευρωπαϊκό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφεύγοντας να αναφερθεί σε οποιοδήποτε οικονομικό στοιχείο και επιχείρημα, προσπάθησε να χτυπήσει στο φιλότιμο την καρδιά της Ευρώπης υπενθυμίζοντας ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη.

ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ. Σημειώνεται πάντως ότι ούτε η Καγκελαρία δέχτηκε συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την Κουμουνδούρου έως αργά χθες το βράδυ έλεγαν πως «το πρόγραμμα στο Βερολίνο είναι ακόμα ανοιχτό». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ξανά στη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην ευρωζώνη και η ίδια είναι ισότιμη εταίρος, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του: «το Μνημόνιο δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση γιατί η κόλαση δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση» , «το δίλημμα στην κάλπη του Ιουνίου δεν είναι το ψευδές ευρώ ή δραχμή, αλλά λιτότητα ή ελπίδα με ακύρωση του Μνημονίου» και, τέλος, «όσοι βλέπουν αυτόνομα το ελληνικό πρόβλημα και νομίζουν ότι θα ξεμπερδεύουν με αυτό είναι ανόητοι και δημιουργούν κινδύνους στην Ευρώπη».
Η επίθεση Τσίπρα σε Ολάντ προκάλεσε και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει: «Την ώρα που ο γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κ. Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον "Ολαντ-ρέου", και μάλιστα μες στην ίδια την πατρίδα του γάλλου Προέδρου. Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής». Σε ανάλογο ύφος η Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε (στο Μega) για λάθος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.tanea.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη